Сніданок – це важливий прийом їжі, і найчастіше саме від нього залежить стан і харчова поведінка протягом усього дня. І тому підходити до нього слід з усією відповідальністю. При цьому багато хто зовсім відмовляється від сніданку. Чи правильно це?
Але при цьому важливо ще й те, що ми їмо на сніданок, адже не всі продукти можна їсти на голодний шлунок.
Що не можна їсти на сніданок?
На думку нутріціолога Марини Тимощук, всупереч поширеній думці, не слід вживати на сніданок:
- каву з бутербродом;
- вівсянку з фруктами;
- круасани;
- печиво та торт.
Фахівець пояснює: якщо ви поснідаєте тільки вуглеводами, то хочеться ще більше солодкого та збільшиться ймовірність частих перекушування та переїдання. Особливо це важливо для тих, хто стежить за своєю фігурою чи намагається скинути зайву вагу.
«Тому при схудненні – щодня має бути збалансований білково-жировий сніданок з овочами, який забезпечить вам тривалу ситість, і профілактуватиме переїдання солодким», – зазначає фахівець.
Також не варто починати день з алкоголю. Він категорично заборонений натще, інакше його токсична дія на організм посилиться, а рівень глюкози в крові різко впаде. Крім того, алкоголь провокує почуття голоду, через що ви можете переїсти за сніданком.
Яким має бути правильний сніданок?
Нутриціолог радить віддати перевагу наступним продуктам:
- каші (гречана, вівсяна, кукурудзяна, пшенична та інші) – вони містять клітковину, яка знижує рівень холестерину, а ще запускають роботу травної системи, наповнюють організм вітамінами, білками та залізом;
- домашня гранола – її вміст можна проконтролювати;
- яйця– ці продукти у вареному, смаженому чи тушкованому вигляді насичують організм корисними білками та дарують відчуття ситості.