Догори
Дати відгук

Чи по кишені сезонні фрукти українцям? (фото)

Середні ціни у київських супермаркетах

1 хв на прочитання15 Червня 2020, 15:56
Поділитись:

В столичних супермаркетах вже другий тиждень активно продають абрикоси, черешню та персики. Ці фрукти дешевими назвати не можна і ціна на них, швидше за все, не знизиться до липня. 

Так, різні сорти абрикоса коштують від 75 до 110 грн за кілограм, черешню продають за ціною до 101 грн за кілограм. При чому черешня практична уся українського походження, а от абрикоси поки ще везуть із закордону. Про це повідомляє ГолосUA.

В різних торгових мережах абрикоси продають або за ціною вище 70 грн за кілограм, або за акційною ціною — до 60 грн за кілограм. Відзначимо, що зазвичай магазини вводять акції на фрукти, які скоро можуть зіпсуватися, чи залишилося кілька кілограмів. Водночас, звичайна ціна все ще виглядає завищеною.

Що стосується персиків, то тут багато що залежить від торгової мережі — в деяких можна купити персики за ціною 47 грн кілограм, в деяких — не дешевше, ніж за 85 грн за кілограм, але частіше за все персики можна купити за 60-64 грн кілограм. Персики, як й абрикоси — поки що іноземні.  

 

Нагадаємо, європейці обирають український органічний продукт.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.