Однією з переваг морозива є те, що воно є джерелом вітамінів та мінералів. Наприклад, містить такі важливі поживні речовини, як кальцій, вітаміни А та D. Однак їх кількість мінімальна у порівнянні з високим вмістом жирів та цукру.
Крім того, якщо з'їсти розумну порцію морозива (1/2 склянки), вуглеводи та цукор можуть спричинити помірне підвищення глюкоза в крові. Але понад трьох порцій (25 грамів для жінок та 36 грамів для чоловіків) можуть вже завдати шкоди здоров'ю.
Лікарі радять ласувати морозивом зрідка через наявність у ньому цукру та насичених жирів. У надлишку ці продукти можуть збільшити ризик холестерину, що загрожує хворобами серця, а також ожирінням та діабетом.
На здоров'я!