Чи можна їсти морозиво щодня
У надлишку воно може збільшити ризик захворювань серця, ожиріння та діабету
Однією з переваг морозива є те, що воно є джерелом вітамінів та мінералів. Наприклад, містить такі важливі поживні речовини, як кальцій, вітаміни А та D. Однак їх кількість мінімальна у порівнянні з високим вмістом жирів та цукру.
Крім того, якщо з'їсти розумну порцію морозива (1/2 склянки), вуглеводи та цукор можуть спричинити помірне підвищення глюкоза в крові. Але понад трьох порцій (25 грамів для жінок та 36 грамів для чоловіків) можуть вже завдати шкоди здоров'ю.
Лікарі радять ласувати морозивом зрідка через наявність у ньому цукру та насичених жирів. У надлишку ці продукти можуть збільшити ризик холестерину, що загрожує хворобами серця, а також ожирінням та діабетом.
На здоров'я!
- Посипайте морозиво свіжими ягодами, подрібненими горіхами, насінням чиа. Вони не лише додадуть смаку, але й збільшать споживання вітамінів, мінералів та клітковини.
- Приготуйте морозиво без цукру. Збийте в блендері сезонні фрукти або ягоди, розлийте в склянці та заморозьте.