Догори
Дати відгук

Чи можна спати під електроковдрою: експерти здивували відповіддю

Ковдри з підігрівом можуть негативно впливати на ваше здоров’я та сон.

1 хв на прочитання07 Листопада 2023, 08:11
Сон із електричною ковдрою може завдати шкоди вашому здоров'ю Сон із електричною ковдрою може завдати шкоди вашому здоров'ю
Поділитись:

Експерти попереджають, що сон під електричною ковдрою може завдати шкоди вашому здоров'ю. Ризик може полягати в ненавмисному перегріванні тіла. Фахівці пояснили, як різні медичні стани, такі як діабет, можуть спричинити нейропатію, що описує пошкодження периферичних нервів.

Периферична нейропатія розвивається, коли пошкоджуються нерви в кінцівках тіла. Це може спричинити біль, поколювання, а також оніміння.

За словами докторки Єви Глейзер та докторки Елізабет Ко, будь-який з цих симптомів може призвести до порушення чутливості людини до тепла, особливо під час сну.

Дослідження показали, що під час сну температура нашого тіла знижується на один-два градуси, що пов'язано з покращенням якості сну. Експерти припускають, що нагріте спальне середовище може втручатися в нічні температурні цикли організму і перешкоджати сну.

Замість того, щоб використовувати електричну ковдру на всю ніч, лікарі запропонували попередньо підігрівати її за годину до сну і вимикати, коли ви лягаєте у ліжко. Інший варіант — використовувати кілька звичайних ковдр, щоб зігрітися до ранку.

Важливо зазначити, що електричну постільну білизну ніколи не слід використовувати для немовлят або людей, які не можуть рухатися. Також слід переконатися, що ковдра справна, і дотримуватися інструкцій виробника щодо зберігання, обслуговування та чищення.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.