Чи можна розігрівати каву та чай у мікрохвильовій печі
Чому краще вживати каву та чай одразу після приготування.
Багато людей звикли розігрівати каву та чай у мікрохвильовій печі, вважаючи це цілком нормальним. Однак науковці застерігають, що це не найкраща практика.
Розглянемо, чому краще вживати каву та чай одразу після приготування.
Чи безпечно розігрівати чай та каву в мікрохвильовці?
Хоча це не зробить напій шкідливим, такий метод може значно погіршити його смакові якості.
Повторне нагрівання кави чи чаю, незалежно від способу, посилює їх гіркоту. Це пов'язано з високим вмістом хлорогенових кислот у цих напоях. При повторному нагріванні ці кислоти розкладаються на більш гіркі компоненти - хінну та кавову кислоти.
Тому для найкращого смаку рекомендується вживати каву та чай одразу після приготування.
Більше новин читайте на GreenPost.