Чи може носіння бюстгальтера призводити до раку грудей: як вибрати ліфчик

2 хв на прочитання20 Жовтня 2024, 08:13
Фото з відкритих джерел

Комфорт і здоров'я залежать від якості матеріалів, правильно підібраної форми та розміру.

20 жовтня відзначають Всеукраїнський день боротьби з захворюванням на рак молочної залози. Часто можна почути (навіть від лікарів), що це захворювання може спровокувати навіть носіння бюстгальтера, проте насправді жодне дослідження не виявило прямої залежності між носінням ліфчика та розвитком раку молочної залози. Адже рак грудей — це результат мутації окремих клітин, і конкретні причини цього процесу досі залишаються невідомими.

Однак важливо розуміти, що неправильно підібраний бюстгальтер може викликати певні проблеми зі здоров'ям. Якщо він занадто тісний, незручний або впивається кісточками, це може порушити відтік лімфи. Лімфа відіграє важливу роль у виведенні з організму продуктів життєдіяльності. Якщо лімфатична система працює з порушеннями, це може сприяти розвитку різних проблем зі здоров'ям, зокрема й тих, які вже існують. Але знову ж таки, це не означає, що бюстгальтер може стати прямою причиною раку.

Отже, важливо не панікувати й обирати білизну, яка забезпечує комфорт. Вибір бюстгальтера має бути ретельним, оскільки комфорт і здоров'я залежать від якості матеріалів, правильно підібраної форми та розміру.

Щоб уникнути дискомфорту та забезпечити здоров'я грудей, рекомендується вибирати:

Зображення з відкритих джерел

Правильно підібраний бюстгальтер має не тільки дарувати комфорт, а й забезпечувати підтримку, утримувати груди у бажаній формі та не заважати природному відтоку лімфи. Обирайте якісну білизну, що відповідає вашому розміру, і віддавайте перевагу моделям, які допомагають відчувати легкість та комфорт протягом дня.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: