Догори
Дати відгук

Чи буде локдаун в Україні (відео)

Про це розповів Максим Степанов

1 хв на прочитання06 Жовтня 2020, 06:55
Поділитись:

Очільник МОЗ України Максим Степанов назвав ключовий критерій, від якого залежить посилення карантину в Україні. За його словами, якщо буде понад 60% зайнятих ліжок у лікарнях для хворих на коронавірус, уряд посилить обмежувальні заходи. За його словами, в Україні виділено 37 тис. ліжок для хворих на коронавірус, станом на 5 жовтня 16 745 з них зайняті. Про це розповів міністр на програмі "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

"Якщо і надалі збільшуватиметься такими темпами, і ми вийдемо на понад 60%, ми пропонуватимемо не діяти винятково в умовах адаптивного карантину, коли залежно від епідситуації у регіонах встановлюються різні рівні обмежень, а запроваджувати жорсткіші обмеження на території всієї країни", - пообіцяв Степанов.

Обмеження стосуватимуться проведення масових заходів, гулянь і концертів з великою кількістю глядачів. Водночас міністр проти повної зупинки країни.

"Я не вважаю, що локдаун треба робити. Водночас введення обмежень, які розірвуть цей ланцюг передання, може бути. Ми не говоримо про локдаун. Ми не говоримо про те, що повністю зупинити країну. Економіка просто не витримає", – підсумував очільник МОЗ.

Нагадаємо, в лікарнях Одеси колапс: хворих на COVID-19 не беруть, ліків та навіть вати немає.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.