Догори
Дати відгук

Чума крокує світом: новий випадок виявлено в Каліфорнії

1 хв на прочитання18 Серпня 2020, 15:51
Фото автора ArtHouse Studio з Pexels Фото автора ArtHouse Studio з Pexels
Поділитись:

У Каліфорнії виявили перший за останні 5 років випадок чуми. Про захворювання повідомили у місті Саут-Лейк Таго (South Lake Tahoe), передає Los Angeles Times.

Місцева служба здоров'я повідомила, що ситуація під контролем, а заражений чоловік лікується вдома. Там припускають, що пацієнт підхопив чуму від укусу блохи під час прогулянок місцевими річками чи озерами.

Востаннє про чуму в Каліфорнії було чути ще у 2015 році. Однак місцева влада начебто знайшла докази того, що з того часу збудник чуми було виявлено у 20 білок і бурундуків на околицях Саут-Лейк Таго.

Як ми писали, чума лютує й на іншій земній півкулі. Так, у Монголії вже друга людина померла від чуми. Переносниками хвороби там є бабаки, м'ясо яких вважається серед місцевих делікатесом, тому вони їдять бабаків незважаючи на застереження фахівців.


Бубонна чума — це бактеріальне захворювання, яке передається блохами, що живуть на диких гризунах. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, ця хвороба може вбити дорослого менш ніж за 24 години, якщо її вчасно не лікувати. Відомо кілька пандемій чуми, однією з яких є «чорна смерть», яка знищила третину населення Європи у XIV столітті. Однак найсмертельнішою була «Чума Юстиніана», яка у VI–VIII століттях вбила близько 100 млн людей в Європі і Північній Африці. Після винайдення антибіотиків хвороба вважається переможеною.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.