Догори
Дати відгук

Чотири шкідливі продукти, які часто помилково вважають корисними

Повсякденний раціон впливає як на вагу, а й здоров’я.

2 хв на прочитання21 Березня 2023, 10:10
Поділитись:

Популярні дієтологи постійно нагадують про важливість правильного харчування, проте при цьому маркують корисними насправді шкідливі продукти. Очевидно, що чіпси і тому подібний фастфуд легко віднести до категорії не найздоровішої їжі, але сюди ж потрібно відправити як мінімум чотири інші шкідливі продукти, які давно й успішно прикидаються корисними.

Фруктові соки

Фруктові соки прийнято вважати корисними лише тому, що вони виготовлені з натуральних фруктів. У них і справді багато вітамінів, але клітковини (за винятком соків з м’якоттю) мінімум, а фруктоза засвоюється дуже швидко. Це може призвести до появи постійного почуття голоду і, як наслідок, до переїдання.

Соняшникова олія

Соняшникова олія містить велику кількість омега-6-жирних кислот. Їх надлишок негативно вплине на організм у цілому. При багаторазовому нагріванні воно виділяє більше альдегідів, ніж інші олії, про це йдеться у статті дієтологів, опублікованій на порталі Al Jazeera.

Спортивні напої

Багато хто вибирає спортивні напої як альтернативу солодкому газуванню. Вони були створені для спортсменів, у них є електроліти та величезна кількість цукру для отримання швидкої енергії. Для людини, яка зараз спортом не займається, все це буде зайвим. Тому вибирати їх просто для вгамування спраги або як кориснішу альтернативу газировкам не слід.

Хлоп’я з молоком

Пластівці з молоком також часто позиціонуються маркетологами як швидкий та корисний сніданок. Це твердження сумнівне: борошно, цукор, олії та різні харчові добавки в самих пластівцях як мінімум не сприятимуть скиданню ваги. Крім того, через високий вміст цукру в кукурудзяному борошні (вона має високий глікемічний індекс – 70 одиниць) після такого сніданку швидко з’явиться почуття голоду.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost