Кінець вересня, дощі та похолодання. Погода та сезон для росту захворювань на грип та ГРВІ. Пандемія і сезон застуд змушують кожного всерйоз задуматися про власне здоров'я. Фахівці рекомендують допомагати організму ще до того, як він підчепив заразу.
Однак, як з'ясував rambler, медики покладають великі надії на петрушку. Адже відомо, що свіжа зелень містить важливих для організму мікроелементів.
Петрушка містить більше 20 корисних речовин, серед яких жиророзчинні вітаміни, фолієва кислота, вітаміни групи В і вітамін С. У складі петрушки виділяють мінерали, органічні кислоти і жири, макро-і мікроелементи. Стебла і листя зелені багаті філлохінинами, аскорбіновою кислотою, ретинолом і бета-каротином.
Фахівці відзначають, що петрушка вкрай позитивно позначається на імунітеті і має протизапальну дію. Зелень вважається джерелом аскорбінової кислоти, бета-каротину, вітамінів В, К, Е, РР, а також цинку, магнію, заліза, фосфору, калію і кальцію. Всі ці елементи особливо важливі для нашого здоров'я зараз.
При цьому корінь петрушки містить калій, магній, фосфор, кальцій, магній, натрій. Ці речовини відіграють ключову роль у функціонуванні серцевого м'яза і є незамінними для здоров'я нирок і судин.
Сьогодні петрушка - доступний і недорогий продукт харчування, який покращує травлення, нормалізує рівень глюкози в крові, знижує тиск, підвищує гостроту зору, знімає спазми гладкої мускулатури шлунку і сечовипускального тракту.
Відомо, знайдено найважливіший вітамін для боротьби з COVID-19.