Догори
Дати відгук

Чому волоські горіхи треба їсти щодня

Виявляється, волоські горіхи сприяють поліпшенню роботи мозку та контролю ваги

2 хв на прочитання06 Серпня 2022, 12:30
Поділитись:

У гонитві за ідеальним, здоровим тілом багато хто часто вдається до дорогих методів, купуючи «таблетки для молодості чи схуднення» або віддаючи гроші за різні процедури, які нібито можуть повернути молодість та покращити стан організму. При цьому багато хто забуває, що завдяки регулярному вживанню деяких усім знайомих продуктів, можна значно покращити своє самопочуття та вирішити багато проблем. До таких продуктів належить і волоський горіх.

Стимулюють роботу мозку

Варто сказати, що всі горіхи по-своєму корисні. Але грецькі мають справді унікальні властивості. Наприклад, кілька часточок цього горіха щодня сприяє покращенню роботи головного мозку. Завдяки цьому у вас збільшиться працездатність, покращиться концентрація, увага, а також ви почнете запам'ятовувати набагато більше інформації. Особливо це корисно для людей у ​​віці. Адже жирні кислоти, що містяться у волоському горіху, захищають мозок людини від ушкоджень, які можуть з'явитися, як одні з вікових змін.

Ваша вага під контролем

І це не жарти. Незважаючи на відносно високу калорійність волоських горіхів, вони все ж таки допомагають контролювати вагу. Іншими словами, якщо ви включите до свого щоденного раціону ось такий перекус, то не тільки знизите ризики набору ваги, але й втратите кілька зайвих кілограмів. А все тому, що волоські горіхи багаті на клітковину, жирні кислоти, вітаміни і мінерали. Вони швидко насичують і зменшують почуття голоду, що сприяє тому, що ви не переїдатимете. Але все ж таки краще не переїдати цих горіхів, як і будь-яких інших, якщо ви не хочете відчути тяжкість у шлунку.

Допомагає роботі кишечника та серця

У волоських горіхах повно біоактивних сполук, які позитивно впливають на роботу кишечника, а також на стан серцево-судинної системи. А вся справа в тому, що ці сполуки сприятливо впливають на стан середовища кишечника. Це, у свою чергу, відіграє роль у розвитку корисних бактерій, які нормалізують і здатні знизити рівень холестерину в крові та упорядкувати артеріальний тиск. Тому, якщо ви просто включите до свого раціону кілька волоських горіхів, то отримаєте зміни в стані вашої серцево-судинної системи на краще.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: «Їжа легко»
Куряча печінка у сметані — надзвичайно простий рецепт
1 хв на прочитання26 Квітня 2024
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Бадан як низький бордюр для садової доріжки — ідея для ландшафтного дизайну (ФОТО)
1 хв на прочитання26 Квітня 2024
Гороскоп на п'ятницю, 26 квітня
Нові можливості та фінансовий успіх: гороскоп на п'ятницю, 26 квітня
1 хв на прочитання3 години тому
У порт Великої Одеси зайшов “справжній” контейнеровоз з Китаю
У порт Великої Одеси зайшов “справжній” контейнеровоз з Китаю
1 хв на прочитання4 години тому
Українців закликають підвішувати паски до Великодня
2 хв на прочитання5 годин тому
Десятки підприємств України експортують молочні товари в ЄС, що свідчить про їх якість і безпечність - Висоцький
1 хв на прочитання6 годин тому
Чи потрібні електромобілям інші покришки?
4 хв на прочитання7 годин тому
БЕБ у Львові забезпечило відшкодування 5,2 млн грн завданих бюджету збитків через продаж харчових продуктів
1 хв на прочитання7 годин тому