Догори
Дати відгук

Чому у вас болить голова після їжі: сім причин

Подібний стан також називається реактивною гіпоглікемією.

2 хв на прочитання30 Травня 2022, 14:47
Поділитись:

Головний біль відразу після їжі може говорити про наявність у людини серйозних захворювань. Тому найкраще в такому разі звернутися до лікаря. Ось у чому, швидше за все, полягає причина такого головного болю.

Лікарі та дієтологи відзначають, що головний біль після їжі може стати ознакою різних патологій. Серед них – і серйозні хвороби.

Низький рівень цукру після їжі. Подібний стан також називається реактивною гіпоглікемією. Виникнути вона може через пухлину шлунка та ШКТ, цукровий діабет, алергію на продукти, гормональні порушення.

Харчова нестерпність. З'явитися вона може, коли людина з'їдає щось, що її організму важко переварити. Серед таких продуктів можуть бути молочні продукти, цільнозернові, горіхи та ін.

Захворювання скронево-нижньощелепного суглоба. Це суглоб, за допомогою якого нижня щелепа з'єднується з основою черепа (тобто скроневою кісткою). За таких хвороб зазвичай виникає біль або клацання під час руху щелепи, почуття напруги з обох боків, коли людина відкриває і закриває рот.

Холодна їжа. Експерти у матеріалі, опублікованому на сайті Healthline, зазначають, що після холодної їжі та напоїв може захворіти голова, тому що в цьому випадку відбуваються різкі зміни у судинах навколо окремих нервів. Триває зазвичай такий біль лише кілька секунд.

Гіпертонія. У тих, хто страждає на цю хворобу, головний біль після їжі може виникнути, якщо вони з'їли занадто багато солі.

Гастроезофагеальна рефлюксна хвороба. Такий стан можуть посилити гострі продукти та смажені страви.

Інші причини. З них – невралгія трійчастого нерва, цукровий діабет, пухлина мозку.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost