Чому у похилому віці корисно їсти шпинат: зелень номер один

1 хв на прочитання10 Червня 2023, 16:35

В шпинаті міститься багато калію, який виводить надлишки рідини з організму.

Калій виводить надлишки рідини і цим перешкоджає підвищенню тиску. Магній покращує стан нервової системи, знімає дратівливість, зміцнює кісткову тканину.

Лікар додала, що у складі шпинату присутня велика кількість каротиноїдів – ці антиоксиданти сприяють зміцненню захисних функцій слизових тканин, а також ендотелію судин, що сприятливо позначаються на імунній системі та на стані органів зору. Людям похилого віку корисно вживати шпинат у тому числі для профілактики катаракти, що загрожує їм сліпотою.

До того ж шпинат містить вітамін K, необхідний для здорових кісток та нормальних процесів згортання крові, а також вітамін E, що зміцнює серце та судини.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: