- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Чому солодощі на новорічний стіл треба купувати перед самим святкуванням і як це зробити
Чому солодощі на новорічний стіл треба купувати перед самим святкуванням і як це зробити
З усього різноманіття складно вибрати якісні кондитерські вироби.
Головне, на що слід звернути увагу при купівлі солодощів до новорічного столу, — термін придатності. Голова правління асоціації «Споживча довіра» Олена Куликова у коментарі OBOZREVATEL порекомендувала купувати солодощі безпосередньо перед святом, щоб не зіпсувати його ані собі, ані своїм близьким.
Торти та тістечка з кремом мають короткий термін зберігання — до 3 діб. Якщо термін зберігання торта 1–1,5 тижня, ми розуміємо, що в ньому є велика кількість консервантів. Тому від них краще відмовитись, говорить експерт.
«Потрібно звертати увагу на температурний режим, коли цей торт зберігається в магазині. Це має бути холодильник із температурою не вище ніж +6 °С», — наголошує Олена Куликова.
Додамо також, що білкове середовище дуже сприятливе для розмноження бактерій, тому вимоги до тортів із кремом, тістечок та зефіру підвищені.
Що стосується зефіру, то він повинен бути повітряним і білосніжним. Сіруватий відтінок свідчить про використання заморожених або сухих білків, оцту. Такий зефір буде вологим і «гумовим».
Мармелад же повинен добре тримати форму і не прилипати до упаковки. Його колір має бути природним і неяскравим — надто яскраві відтінки дають штучні барвники.
При виборі халви є лише одне правило: що свіжіша, то пахучіша і смачніша. Тому тут головним критерієм є дата виготовлення. Також вивчіть поверхню халви — вона має бути сухою. Краплі вологи говорять про порушення технології.
При виборі цукерок і шоколаду слід придивитися до поверхні. Якісний шоколад повинен бути гладким і блискучим. Матовість свідчить про наявність у ньому сої та інших замінників. Білий наліт і зовсім свідчить про те, що шоколад прострочений або зберігався в неправильних умовах.
Печиво і пряники повинні бути цілими, одного розміру і форми. Багато ламаних виробів у коробці або упаковці також говорять про порушення технології виробництва. Обов’язково зверніть увагу на краї пряників — вони повинні бути рівними і рівномірно вкритими глазур’ю.
Вафлі ж мають повинні бути сухими і хрусткими, але не ламкими. Розшаровані і м’які вафлі вже втратили всі свої смакові якості, і поласувати ними навряд чи вдасться.
Загалом при купівлі солодощів краще підтримати вітчизняного виробника, оскільки імпортні продукти розраховані на тривале транспортування, а тому містять багато консервантів.
Також ми розповідали, як вибрати найкращі «новорічні» мандарини.