Догори
Дати відгук

Чому німіють руки під час сну

Сон є невід’ємною частиною життя будь-якої людини.

2 хв на прочитання18 Серпня 2022, 06:50
Поділитись:

Деякі люди під час сну зазнають певного дискомфорту: у них німіють руки. З чим це може бути пов’язане і як вирішити таку проблему? Оніміння рук у сні може бути викликано низкою причин, як фізіологічного плану, тобто стану здоров’я, і ​​зовнішніми чинниками.

Зазвичай такий процес безпосередньо пов’язаний, якраз із зовнішніми факторами. Оніміння рук може відбуватися через погано підібрані подушки або незручний матрац. Така проблема не несе жодних негативних наслідків, але краще все одно її вирішити. Для цього необхідно придбати гарний ортопедичний матрац та подушку. Вони дозволять вашому тілу повністю розслабитися під час сну і не допустять оніміння рук.

Також подібна проблема може виникати через тісний одяг. Для сну краще використати досить простору піжаму або сорочку, або не одягатися зовсім.

Крім зовнішніх причин оніміння рук, це може бути пов’язане з різними захворюваннями. Найпоширенішим є остеохондроз шийного відділу хребта. При ньому відбувається здавлювання нервових корінців спинного мозку під час сну та кровообіг у кінцівках людини порушується.

Іншими хворобами, у яких спостерігається оніміння рук під час сну, є: цукровий діабет, інсульт, різні пухлини, травми тощо. Але найчастіше такий процес при таких захворюваннях відбуватиметься і протягом всього дня. Тому якщо руки німіють і вдень і вночі обов’язково треба звернутися до лікаря.

Причому оніміння правої руки може бути провісником інсульту або цукрового діабету, лівої руки – різними серцево-судинними захворюваннями, а одразу обох рук – свідчить про порушення у функціонуванні центральної нервової системи. Всі ці проблеми вимагають грамотного та невідкладного вирішення.

Найчастіше оніміння рук притаманне людям у більш зрілому віці. Але деякі хвороби зараз прогресують і можуть виявлятися у молодшому віці.

Крім основних причин оніміння рук, цей процес може проявлятися також у вагітних жінок через сильної втоми. Використання правильної пози для сну та гарний відпочинок дозволять швидко вирішити таку проблему.

Зазначимо, ТОП причин, чому вас мучить спрага.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: «Їжа легко»
Соковита курочка з хрумкою картоплею в духовці — простий і доступний рецепт святкової страви
1 хв на прочитаннягодина тому
Зображення згенероване ШІ
Ганс Геневейн Роуз (Hans Gonewein Rose) — троянда-свято (ВІДЕО)
1 хв на прочитання2 години тому
Фінансовий гороскоп на четвер, 25 квітня
Фото: 24 Канал
Будьте уважні до дрібниць: фінансовий гороскоп на четвер, 25 квітня
1 хв на прочитанняВчора
Понад 8 кілометрів браконьєрських сіток вилучили з заказника на Кременчуцькому водосховищі
Понад 8 кілометрів браконьєрських сіток вилучили з заказника на Кременчуцькому водосховищі
1 хв на прочитанняВчора
Хмарно з проясненнями: прогноз погоди в Україні на 25 квітня
1 хв на прочитанняВчора
Міндовкілля ініціює спрощення порядку отримання дозволу на здійснення операцій з оброблення відходів у рамках експериментального проєкту 
2 хв на прочитанняВчора
На Закарпатті - сніголавинні попередження!
1 хв на прочитанняВчора
Стали відомі переможці всеукраїнського екологічного конкурсу малюнків
1 хв на прочитанняВчора