Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Чому ні в якому разі не можна викладати в соцмережі фото влучання снарядів із білими смугами (ФОТО)

Чому ні в якому разі не можна викладати в соцмережі фото влучання снарядів із білими смугами (ФОТО)

Викладаючи це в інтернет, люди самі дають ворогу зрозуміти, що він не влучив.

1 хв на прочитання25 Лютого 2022, 17:07
Поділитись:

Українців наполегливо просять не викладати в соцмережах фото влучань російської техніки. Зокрема Телеграм-канал Харьков LIVE застерігає від публікації фото влучань снарядів із білими смугами.

«Зверніть увагу на білі смуги на нерозірваних снарядах. Згадайте 2014 рік, і що говорили по телебаченню. Відкрийте інтернет і почитайте зрештою про маркування снарядів. Білі кільцеві смуги — пристрілювально-цілевказуючий снаряд. Тим, що люди це виставляють в інтернет, вони самі дають зрозуміти, що ворог не влучив. А тим секторам, де стирчать такі снаряди, краще все ж таки підшукувати надійне місце, тому що рідко цілевказуючими стріляють просто так», — ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, пристрілювально-цілевказуючий снаряд — артилерійський снаряд спеціального призначення, призначений для цілевказання та пристрілки, за допомогою якого створюються сигнали для орієнтування, оповіщення, управління та цілевказання підрозділам. Зазвичай такі снаряди застосовуються для артилерійських систем малого та середнього калібру. Такий снаряд за своїми балістичними властивостями повністю відповідає бойовим артилерійським снарядам, має ідентичну вагу, зовнішню форму корпусу снаряда, але не має розривного заряду й підривача. Снаряди такого типу споряджаються піротехнічним складом, який утворює на місці розриву чітко видиму кольорову хмару з метою полегшення пристрілки.

Також ми розповідали, як пережити активні фази боїв: «хто біг, потрапляв під обстріли або перехресний вогонь, а хто пересиджував — виживав».

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.