Догори
Дати відгук

Чому хліб не варто їсти щодня?

Якість сучасної пшениці часто негативно впливає на властивості хліба.

1 хв на прочитання11 Серпня 2022, 13:47
Поділитись:

Хліб, який люди споживають сьогодні, відрізняється від хліба, який їли в минулому. Пшениця в останні роки піддавалася активній селекції та генетичному втручанню – така робота вчених виправдовувалася тим, що людство, що росте, має вміти прогодувати себе, і йому необхідні врожаї зернових, які б могли швидко дозрівати і були рясні.

Були виведені сорти пшениці з прискореним визріванням та високою врожайністю, але хліб із неї сприяв зростанню ожиріння та серцево-судинних захворювань.

Сучасна пшениця має властивість значно підвищувати рівень цукру в крові. Це пов'язано з тим, що у зерні високий вміст крохмалю та цукру. Якщо порівняти пшеничний хліб сучасного зразка та хліб 50-х років минулого століття, то виявиться, що перший набагато шкідливіший. Сприяючи значному зростанню рівня глюкози, може викликати порушення вуглеводного, жирового обміну, які провокують розвиток діабету.

У сьогоднішній пшениці також підвищена кількість амінокислот, що містять сірки, які стимулюють вироблення сірчаної кислоти, що прискорює вимивання мінералів з кісток скелета.

Часте вживання хліба викликає болі в кишечнику, закрепи або діарею, проблеми зі шкірою, дратівливість, швидку втому, мігрені.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.