Догори
Дати відгук

Чому хек продають без голови?

Деякі види цієї риби досягають 1,5 метрів в довжину.

2 хв на прочитання14 Листопада 2020, 23:45
Поділитись:

Хек - один  з найпопулярніших видів риби в нашому раціоні. Він досить доступний, і готується просто. Проте, ви ніколи  не замислювалися, чомухек завжди продають без голови? 

Хек (Мерлуза європейська, Мерлуза звичайна) - це рід риб з сімейства хекові. Водиться в Атлантичному і Тихому океанах. Вважається придонною рибою, життя якої проходить на глибині від 100 метрів до одного кілометра, деталізує vokrugsveta.ua. 

Ми звикли купувати хек невеликого розміру - в середньому не більше 20-30 см. Однак деякі види цієї риби досягають 1,5 метрів в довжину.

Причини, за якими хек не продають з головою, декілька.

Перша полягає в тому, що хек з головою багато хто б перестав  купувати: вже дуже страшно  виглядає риба. З відкритою пекучою пащею хек нагадує страшну доісторичну рептилію.

Фото ілюстративне

Друга причина: у хека є два кривих ряда  гострих зубі. Тому є ймовірність  сильно поранитися. 

Третя причина: на голову хека зазвичай припадає третина всієї довжини риби. А, значить, і значна частина її ваги. Рибним виробництвам було б невигідно перевозити товар, більш важкий з великими головами. А покупцям було би невигідно його купувати. 

Ось чому виловлений хек піддається процедурі обезголовлювання прямо на риболовецьких судах. Тушки заморожують там же. А голови пускають на рибне борошно. З такого борошна виробляють корми для тварин.  

Відомо, дощі в Іспанії пошкодили більше 20 тис. га садів, овочевих полів і теплиць.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.