Догори
Дати відгук

Чому чоловіки не розуміють жінок: психологія і статистика

Особливо коли йдеться про зраду.

3 хв на прочитання18 Жовтня 2021, 17:21
Сварка Сварка
Поділитись:

«Сучасна газета» розповідає про головні психологічні відмінності між чоловіками та жінками — із поправкою на те, що психологія — це лише узагальнені риси, які можуть проявлятись у різних масштабах і інколи лише ситуаційно, тому не слід забувати про індивідуальність.

Для чоловіка основна мета в житті — це самоствердження. Він постійно змагається із самим собою й іншими в найрізноманітніших сферах. Світ чоловіка цілком предметний. Його бачення логічне й аргументоване. Відсутність певною мірою залежності від соціальної думки робить чоловіків більш сміливими та рішучими. Чудова орієнтація у просторі дає змогу бути більш адаптованими до життєвих умов. Можливо, саме тому чоловіки рідше за жінок страждають на посттравматичні розлади, проте частіше стають жертвами залежності від психоактивних речовин. Вони дуже рідко ставлять собі запитання, що відчувають, переважно мислять масштабно з чіткою орієнтацією на зовнішній світ.

«Важливо наголосити, що замкнутість у собі та небажання звертатися по допомогу у скрутних ситуаціях інколи діють не на руку представникам сильнішої статі — лише декілька відсотків із них стають пацієнтами психотерапевтів, навіть коли ситуація доволі серйозна. Це в деяких випадках призводить до алкогольної залежності, що трапляється з чоловіками у тричі частіше», — пише «Сучасна газета».

Коли жінка намагається розповідати про власні негаразди, вона робить це з елементарного та важливого для неї бажання проговорювати навіть найменші деталі, чоловік же сприймає це як заклик до дій — він щось повинен зробити, але зовсім не розуміє, що саме. Це часто провокує конфлікти. Тому якби чоловіки усвідомлювали життєво необхідну потребу вербальних взаємодій жінки, а ті своєю чергою вміли висловлюватись таким чином, щоб не зачіпати цілком природне прагнення чоловіка вирішувати проблеми, то шанс на здорові стосунки значно би виріс у відсотковому співвідношенні.

Окрім того, у суспільстві поширене твердження про те, що чоловіки важче переживають сексуальний контакт своєї дружини, а жінки — емоційний. «Сучасна газета» також пояснює це твердження психологічним підґрунтям.

«Жінки надзвичайно бояться, що у чоловіка зав’яжуться стосунки з іншою, через те, що вони завжди (навіть задовго до вагітності) сприймають своїх дітей як частину власного тіла, тобто вони існують у її підсвідомості завжди, і для жінки зрада — це ризик бути покинутою. Для чоловіка ж набагато страшніші фізичні відносини його партнерки з іншим, психологією це трактується як підсвідомий страх виховувати чуже потомство, навіть про це не знаючи. Статистика, до речі, показує, що зазначене явище займає 3–10 % усіх випадків», — розповідає «Сучасна газета».

Ми вже писали про відмінності між чоловіками та жінками: наскільки все серйозно.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Фото з відкритих джерел
Дофаміновий гардероб: як підняти настрій за допомогою одягу
5 хв на прочитання24 хвилини тому
Знижує цукор у крові Холестерин Корисний фрукт
Цей фрукт знижує цукор у крові та "розщеплює" холестерин: можна їсти майже всім
1 хв на прочитаннягодина тому
Фото з відкритих джерел
Злість під час бігу: чому спорт може мати негативний психологічний ефект
2 хв на прочитаннягодина тому
Фото: Телеграм-канал «Стоматологія по-простому»
Зуб видалили, а все одно болить: стоматологи розповідають, що відбувається і що при цьому слід робити
2 хв на прочитання3 години тому
Пандемія на підході: ВООЗ бʼє на сполох через поширення пташиного грипу H5N1
1 хв на прочитання4 години тому
Напилася води і померла: у Великій Британії розслідують смерть жінки, якій призначили препарат, що викликає спрагу
2 хв на прочитання4 години тому
Достатньо повідомити рацс: у Німеччині спростили процедуру зміни статі в документах
1 хв на прочитання11 годин тому
Лікар назвав популярні напої, які підвищують тиск
1 хв на прочитання12 годин тому