- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Чого чекати від цін на курятину в Україні
Чого чекати від цін на курятину в Україні
Експерти прогнозують поступове зростання вартості м’яса птиці в Україні.

На ринку м’яса птиці в Україні зберігається відносна цінова стабільність, проте існують вагомі передумови для поступового підвищення вартості курятини в найближчому майбутньому. Про це повідомив виконавчий директор асоціації “Союз птахівників України” Сергій Карпенко, коментуючи ситуацію для медіа.
За його словами, на сьогоднішній день ціни на куряче філе коливаються в межах 139–165 гривень за кілограм, стегно можна придбати за 99–122 гривні, а середня ціна на тушку становить 89–110 гривень за кілограм. Така стабільність цін стала можливою завдяки збереженню стабільного рівня виробництва та достатній пропозиції м’яса птиці на внутрішньому ринку.
Однак, Сергій Карпенко не бачить підстав для прогнозування зниження цін у перспективі. Він підкреслив, що на цінову політику виробників постійно тисне зростання витрат на ключові складові виробництва, а саме: подорожчання кормів, енергоресурсів та ускладнення логістичних ланцюжків. Ці фактори вже змушують птахівників працювати з мінімальною рентабельністю.
Статистичні дані Державної служби статистики України підтверджують збереження виробничих обсягів у галузі. За перші чотири місяці 2025 року в Україні на забій було реалізовано 458,1 тисячі тонн м’яса птиці, що практично не відрізняється від показників аналогічного періоду минулого року. Це свідчить про баланс між попитом та пропозицією на ринку.
Експерт також зауважив, що ситуація на ринку може дещо змінитися в літній період. Зазвичай у теплу пору року активізується виробництво м’яса птиці в приватних господарствах населення, що може вплинути на структуру загальної пропозиції. Крім того, значну роль відіграватиме експортний напрямок. У разі успішної активізації зовнішніх поставок українськими компаніями, це може стати стримуючим фактором для значних цінових коливань на внутрішньому ринку.
Проте, загальний економічний фон в країні, існуючі ризики для логістичних маршрутів, пов’язані з продовженням воєнного стану, створюють додаткову непередбачуваність. Сергій Карпенко підкреслив, що наразі галузь птахівництва працює фактично в режимі виживання, тому будь-яке подальше здорожчання ключових елементів виробництва автоматично підвищує ризики зростання цін на курятину на прилавках магазинів.
Більше новин читайте на GreenPost.







