Догори
Дати відгук

У Києві зрубали 17 вікових дубів — поліція відкрила кримінальне провадження

Щоправда, на знищення дерев правоохоронці звернули увагу тільки після того, як на сполох почали бити екоактивісти та журналісти.

1 хв на прочитання29 Березня 2021, 13:42
Через спиляні у Голосіївському парку вікові дуби відкрили кримінальне провадження Через спиляні у Голосіївському парку вікові дуби відкрили кримінальне провадження
Поділитись:

Історія про зрубані у Голосієво 17 вікових дубів отримала продовження — правоохоронні органи вже відкрили кримінальне провадження за фактом знищення дерев. Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

«На території Голосіївського парку поблизу ботанічного саду Національного університету біоресурсів і природокористування України групою осіб здійснено незаконну порубку 17 віковічних дубів», — кажуть у прокуратурі.

Кримінальне провадження відкрили за фактом незаконної порубки дерев, вчиненої на територіях природно-заповідного фонду.

Інцидент із деревами вже внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Нагадаємо, що днями у Facebook-спільноті «Клуб корінного киянина» опублікували фото спиляних у Голосіївському парку 17 дубів. Деревам понад 100 років. На стовбурах багатьох — таблички про те, що вони охороняються законом. 

На всі намагання очевидців перешкодити знищенню дерев комунальники показували дозвільні документи. Щоправда, у них йшлося про зрізання сухостою. А жоден дуб, за свідченням киян, сухим не був.

Ситуація набула розголосу серед журналістів, екоактивістів і професійних екологів. 

Як писав GreenPost раніше, екоактивістка вийшла на одиночний пікет під ОПУ аби захистити Біличанський ліс.  Олександра Куцан вимагає від президента забезпечити визначення меж Біличанського лісу, як це передбачає закон.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко