Догори
Дати відгук

Через ці шість смачних продуктів ви сильно набираєте вагу

Але ось постійно їх краще не їсти, інакше ви ризикуєте сильно погладшати.

2 хв на прочитання04 Квітня 2023, 10:55
Поділитись:

Іноді нам усім хочеться побалувати себе смачними, але шкідливими продуктами на зразок картоплі фрі або морозива. Але ось постійно їх краще не їсти, інакше ви ризикуєте сильно погладшати.

Існують продукти, які при вживанні можуть викликати сильний потяг і змушувати вас їсти їх все більше і більше. Ось шість видів такої їжі.

Газовані напої та картопля фрі. Найбільше зазвичай тягне до продуктів, які містять багато калорій, доданий цукор, сіль, насичені жири. Про це говорить сертифікований дієтолог Мері Верц. Серед подібних варіантів їжі та напоїв можна виділити газовані та інші підсолоджені напої, морозиво, цукерки, хотдоги, пончики, заморожену піцу, картоплю фрі.

Білі макарони, хліб та інші рафіновані вуглеводи. Подібні вуглеводи втамовують голод на короткий час, оскільки містять мало клітковини. Також вони можуть бути покриті цукром.

Пончик з желе або крем. Коли ви їсте такі смачні продукти, нейрони в галузі винагороди в мозку стають дуже активними. І особливо вразливі ви для цих приємних відчуттів тоді, коли перебуваєте у стресі чи відчуваєте якісь негативні емоції. Смачні продукти можуть стимулювати вироблення таких гормонів, як інсулін, кортизол, дофамін, лептин та грелін, які впливають на потяг до їжі.

Цукерки. У ході досліджень на тваринах з’ясувалося, що при вживанні фруктози розвивається резистентність до лептину (гормону, який пригнічує апетит) та ожиріння. При резистентності до лептину людина постійно відчуває голод, навіть якщо їсть достатню кількість їжі. В результаті він може легко переїдати.

Морозиво. У науковій роботі, опублікованій у Nature Neuroscience, зазначається, що одночасно жирна та солодка висококалорійна їжа викликала у повних щурів компульсивне переїдання. І чим більше такої їжі їли щури, тим більше її їм доводилося з’їдати надалі, щоб отримати такий же рівень задоволення. І ця реакція аналогічна реакцію наркотики.

Гострі сирні палички. Відчуття печіння при поїданні таких паличок здається приємним і це провокує викид ендорфінів в організмі. Коли цей ефект зникає, нам хочеться знову відчути це відчуття.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.