Догори
Дати відгук

Через карантин очікується дефіцит сільгосптехніки

Попри карантин сіяти все рівно потрібно. А от чим сіяти, якщо техніки просто немає? Брак техніки буде відчуватися на ринках всіх країн

1 хв на прочитання26 Березня 2020, 02:05
Поділитись:

З початком сезонних робіт на полях виявляться проблеми з сільськогосподарською технікою, якої не вистачатиме через вимушений простій підприємств у зв'язку з карантином. Про це розповів бренд-менеджер однієї з провідних компаній сільськогосподарської техніки Володимир Мірненко, повідомляє Traktorist.ua.

"Сезон ніде не дінеться. Попри карантин сіяти все рівно потрібно. А от чим сіяти, якщо техніки просто немає? Брак техніки буде відчуватися на ринках всіх країн. Заводи будуть забезпечувати в першу чергу стратегічно важливі ринки (Західна Європа, США)", - розповів експерт.

За його словами, попит на техніку впав пів року через очікування ясності з ринокм землі. Падіння ж пропозиції через карантин стане відчутно вже за кілька тижнів, оскільки у більшості європейських виробників сільгосптехніки процес «виготовлення-доставка-розмитнення-поставка» займає 2-3 тижні.

"Техніка — це не сіль, сірники і туалетний папір. Скуповувати масово в карантин не варто. Паніка ще ніколи не приносила нічого корисного. Просто потрібно подумати про покупки раніше. Варіант «Добрий день, я Іван Іванович, мені потрібно на вчора» цього року буде проблематичним. Якщо розмови про покупку велися завчасно, то техніка вже запланована. Впевнений, що колеги по ринку будуть всіляко вирішувати подібні питання", - розповів Мірненко.

Водночас, нагадаємо, у Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства заявили, що карантин не стосується аграріїв. Очевидно ця заява міністерства не стосується виробників агротехніки.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.