Чебуреки-пиріжки на молоці з начинкою з яєць і зелені готуються просто.
Інгредієнти:
молоко — 250 мл;
яйце — 1 шт. для тіста + 4 шт. для начинки;
олія — 1 ст. ложка для тіста + 1 ст. ложка для начинки + для смаження;
борошно — 435 г;
сіль — 2-3 дрібки для тіста + 1-2 дрібки для начинки;
цибуля зелена — 100 г;
зелень кропу — 50 г.
Приготування.
У глибоку миску влити молоко й олію, розбити яйце, всипати сіль. Збовтати виделкою або віничком до однорідності.
У молочно-яєчну суміш поступово підсипати частину борошна. Акуратно перемішати спочатку ложкою чи лопаткою/віночком.
Потроху підсипаючи борошно, що залишилося, вимішати тісто на столі до його еластичності. Тісто має вийти досить крутим.
Накрити тісто харчовою плівкою та залишити при кімнатній температурі на 15-20 хвилин.
Яйця зварити круто (10 хвилин після закипання води). Охолодити у холодній воді.
Усю зелень подрібнити, викласти в окрему миску, влити олію (1 ст. ложка), всипати сіль.
Охолоджені яйця очистити і дрібно нарізати, додати до зелені.
Перемішати начинку до однорідності.
Робочу поверхню присипати борошном і вимішати тісто ще раз. Поділити тісто на три рівні частини, скачати кожну в кульку.
Розкачати кульку в коржик діаметром близько 10-15 см.
На половину коржика викласти начинку (1/3 частина), накрити вільною половиною тіста і ретельно защипнути краї, щоб начинка не витікала при смаженні.
Таким же чином сформувати пиріжки з тіста, що залишилося, і начинки.
У сковороді розігріти олію, викласти пиріжки і смажити 5-6 хвилин, до золотистості тіста.
Акуратно перевернути пиріжки на інший бік і смажити ще 3-4 хвилини.
Чебуреки-пиріжки на молоці з начинкою з яєць і зелені готові.
Трохи остудити їх і подавати з солодким чаєм, молоком або як заміну хліба до перших і других страв.
Також ми розповідали про «Шарлотку» — святковий салат із яєчними млинцями.