Догори
Дати відгук

Чебуреки-пиріжки на молоці з начинкою з яєць і зелені — легкий рецепт

Їх можна подавати з солодким чаєм, молоком або як заміну хліба до перших і других страв.

2 хв на прочитання28 Грудня 2022, 07:33
Поділитись:

Чебуреки-пиріжки на молоці з начинкою з яєць і зелені готуються просто.

Інгредієнти:

молоко — 250 мл;

яйце — 1 шт. для тіста + 4  шт. для начинки;

олія — 1 ст. ложка для тіста + 1 ст. ложка для начинки + для смаження;

борошно — 435 г;

сіль — 2-3 дрібки для тіста + 1-2 дрібки для начинки;

цибуля зелена — 100 г;

зелень кропу — 50 г.

Приготування.

У глибоку миску влити молоко й олію, розбити яйце, всипати сіль. Збовтати виделкою або віничком до однорідності.

У молочно-яєчну суміш поступово підсипати частину борошна. Акуратно перемішати спочатку ложкою чи лопаткою/віночком.

Потроху підсипаючи борошно, що залишилося, вимішати тісто на столі до його еластичності. Тісто має вийти досить крутим.

Накрити тісто харчовою плівкою та залишити при кімнатній температурі на 15-20 хвилин.

Яйця зварити круто (10 хвилин після закипання води). Охолодити у холодній воді.

Усю зелень подрібнити, викласти в окрему миску, влити олію (1 ст. ложка), всипати сіль.

Охолоджені яйця очистити і дрібно нарізати, додати до зелені.

Перемішати начинку до однорідності.

Робочу поверхню присипати борошном і вимішати тісто ще раз. Поділити тісто на три рівні частини, скачати кожну в кульку.

Розкачати кульку в коржик діаметром близько 10-15 см.

На половину коржика викласти начинку (1/3 частина), накрити вільною половиною тіста і ретельно защипнути краї, щоб начинка не витікала при смаженні.

Таким же чином сформувати пиріжки з тіста, що залишилося, і начинки.

У сковороді розігріти олію, викласти пиріжки і смажити 5-6 хвилин, до золотистості тіста.

Акуратно перевернути пиріжки на інший бік і смажити ще 3-4 хвилини.

Чебуреки-пиріжки на молоці з начинкою з яєць і зелені готові.

Трохи остудити їх і подавати з солодким чаєм, молоком або як заміну хліба до перших і других страв.

Також ми розповідали про «Шарлотку» — святковий салат із яєчними млинцями.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Причини, чому рвуться млинці: як виправити надто рідке тісто та брак яєць
Чому рвуться млинці та як цього уникнути
1 хв на прочитання4 години тому
Фото ілюстративне
Фермери підтримують ініціативу щодо законодавчого врегулювання порядку "правонаступництва" прав на землю
4 хв на прочитанняВчора
Всесвітній день макаронів — 25 жовтня: історія, рецепти, любов до пасти
Макарони об’єднують світ: 25 жовтня святкуємо день улюблених «ниточок»
4 хв на прочитанняВчора
Фото ілюстративне
Ціни на причорноморську пшеницю знизилися після нового тендеру Алжиру
1 хв на прочитання24 Жовтня 2025
На Закарпатті вилучили фальсифікованих підакцизних товарів на 2 мільйони гривень
1 хв на прочитання24 Жовтня 2025
Україна готується експортувати яловичину до Великої Британії
1 хв на прочитання24 Жовтня 2025
Вісім суден із 200 тис. тонн української пшениці застрягли в єгипетських портах
1 хв на прочитання23 Жовтня 2025
Податковий контроль в агробізнесі: провідне підприємство сплатило 70 млн грн після перевірки ДПС
1 хв на прочитання23 Жовтня 2025