Догори
Дати відгук

Часник загальмовує мислення, а цибуля викликає головний біль: правда про суперфуди

Часник уповільнює процеси мислення і є отруйним для мозку

2 хв на прочитання28 Листопада 2020, 21:50
Поділитись:

Можливо, ви помічали, як після вживання сирого часнику чи цибулі болить голова? Не у всіх таке відбувається, але частина людей прямо точно відстежує таку закономірність. Чому так відбувається  розповіла одна з найвідоміших дієтологів України Тетяна Фіалкова.

"Часник містить сульфаніл-гідроксильний іон, що проникає в кров оболонок мозку (він має високу проникаючу здатність) і особливо отруйний для вищих ссавців. Поспостерігайте за собою після "часникового" обіду або вечері. За дослідженнями, часник здатний загальмовувати мислення. Він уповільнює процеси мислення і є отруйним для мозку, так як сульфаніл-гідроксильні іони проникають через будь-які оболонки, в тому числі в мозкові", — пояснила дієтологиня у Фейсбук.

За словами Фіалкової, аскети-ченці уникають цибулі та часнику, так як добре знають, що концентрації уваги і молитви нормальної потім не буде.

Говорячи про цибулю  дієтологиня  процитувала слова Авіценни: «Цибуля  належить до речовин, які викликають головний біль, а зловживання цибулею наганяє сон. Цибуля є однією з речовин, шкідливих для розуму. Вживання порею в їжу викликає головний біль і погані сни. Порей шкідливий для зору, шкідливий при виразці сечового міхура і нирок. "

Тетяна Фіалкова зауважує,  що вираз  "цибуля - від семи хвороб" (лук - от семи недуг, рос.) можливо, виправданий, коли є ГРВІ. Проте, на думку фіхівчині,  при ГРВІ  і так   головного болю і сонливості вистачає . 

"Мені здається, швидше за   моїми спостереженнями, є частина людей особливо чутливих до сирого часнику і цибулі, ось їм краще уникати дані продукти. Решті просто пораджу не їсти цибулю і часник перед іспитами та іншими розумовими навантаженнями", — звертає увагу дієтолог.

До слова, коли ви повністю одужали, обов'язково треба перевірити ряд показників в крові, так як ковід б'є по вашим слабким місцям в організмі і виснажує запаси білка, мікроелементів, вітамінів групи В і жиророзчинні вітаміни

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: «Їжа легко»
Безе на паличці (швейцарська меренга) — простий і оригінальний десерт лише з чотирьох інгредієнтів
1 хв на прочитання3 години тому
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Поєднання мускарі та тюльпанів: квіти, що вдало створюють яскраву весняну композицію (ФОТО)
1 хв на прочитання4 години тому
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на 19 квітня
Проведіть час у самотності: гороскоп на п'ятницю, 19 квітня
2 хв на прочитанняВчора
Як правильно збивати яйця з цукром
Рецепти Великодня: як правильно збивати яйця з цукром
1 хв на прочитанняВчора
Для відновлення України потрібні сучасні низьковуглецеві технології - Мінекології
1 хв на прочитанняВчора
На завтра синоптики оголосили 2 рівень небезпечності: пів України накриють морози
1 хв на прочитанняВчора
В Мінагро обговорили питання поставок насіння української кукурудзи на європейські ринки
1 хв на прочитанняВчора
«Укренерго» анонсувало графіки обмеження потужності, ось кого це стосуватиметься
1 хв на прочитанняВчора