Догори
Дати відгук

Бюджетна страва на повсякденний стіл: готуємо смачні відбивні з курячих сердечок «Розбите серце»

Страва виходить смачною, з’їдається за лічені хвилини.

1 хв на прочитання12 Жовтня 2023, 19:21
Поділитись:

Куряче серце – смачний, недорогий, поживний субпродукт. Багато господинь не надають їм належної уваги, і марно. Рецептів приготування цікавих, смачних страв із сердечок безліч.

“Розбите серце” – це рецепт відбивних. За смаком готові «серцеві» відбивні дуже схожі на свинячі. Хто не знає, що основний інгредієнт – курячий субпродукт, то й подумає. Страва виходить смачною, з’їдається за лічені хвилини.

Продукти:

  • серце куряче (1 кг)
  • часник (4 зубчика)
  • приправи (на свій смак)
  • сухарі для панірування (якщо немає – борошно)

Як приготувати відбивні з курячих сердечок:

Рецепт приготування смачних сердечок дуже простий.

Для приготування нам буде потрібно поліетиленовий пакетик і відбивний молоток. Не потрібно відбивати кожне серце окремо, відбиваємо по кілька штук відразу, накривши пакетом.

Для початку приберемо зайву кров з сердець: заливаємо холодною водою і прибираємо в прохолодне місце (+ 2 + 8 градусів), витримуємо 60 хвилин.

Час пройшов, гарненько миємо, позбавляємося від стирчать судин, розрізаємо на дві частини (не повністю, збоку залишаємо з’єднування). Викладаємо сердечка на гладку поверхню, накриваємо пакетом і легенько відбиваємо продукт.

Шматочки перекладаємо в глибоку тарілку. Потім додаємо часник тертий (за бажанням), сіль, приправи до смаку, перемішуємо.

Готуємо кляр: яйця, воду (трохи) і сіль гарненько збиваємо.

Кожне серце «купуємо» спочатку в борошні, потім в яєчній суміші. Смажимо до появи апетитного рум’яного відтінку. Довгий процес смаження зробить структуру відбивної жорсткою, так що стежте за часом.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Вчені створили метод сортування руди, що скорочує відходи на 60% за допомогою ШІ
Вчені створили метод сортування руди, що скорочує відходи на 60% за допомогою ШІ
2 хв на прочитанняВчора
Фото: Ukr.media
Як агрохімпаспорт став ключовим інструментом контролю земель під час війни
2 хв на прочитанняВчора
Фото ілюстративне
Україна залишається ключовим світовим гравцем: 46% експорту соняшникової олії та 12% кукурудзи
1 хв на прочитанняВчора
Міжнародний день цільного зерна: користь, наукові дані та актуальність для України
Міжнародний день цільного зерна: доступна користь, економічна доцільність
2 хв на прочитанняВчора
День працівників Гідрометцентру: люди, які роблять погоду в країні
10 хв на прочитанняВчора
Безпечність харчових продуктів: вимоги до маркування матеріалів для контакту з ними
1 хв на прочитання18 Листопада 2025
Від теорії до інновацій: у Києві відбулася конференція "Сила жінок в агро 2025"
2 хв на прочитання18 Листопада 2025
Дев'ять областей України повністю завершили сівбу озимих зернових культур
1 хв на прочитання18 Листопада 2025