Бутерброди зі шпротами, яйцями та солоним огірком готуються просто. Це смачна й незвична закуска. У рецепті вказано кількість продуктів для 12 бутербродів.
Інгредієнти:
шпроти в олії — 1 банка (160 г);
огірки солоні — 150 г;
яйця — 6 шт.;
майонез — 80 г;
сіль за смаком;
перець чорний мелений — за смаком;
петрушка свіжа (або кріп) — 10 г;
батон — 1 шт.
Приготування.
Яйця відварити круто (8-10 хвилин після закипання). Потім залишити охолонути у холодній воді.
Батон нарізати скибочками завтовшки близько 1,5 см.
Огірки нарізати кружальцями. Якщо огірочки дуже маленькі — можна просто розрізати їх уздовж на дві частини.
Яйця очистити, натерти на великій тертці та викласти у глибоку тарілку.
Яйця посолити й поперчити.
Додати в натерті яйця майонез.
Перемішати яєчну масу до однорідності.
Сформувати бутерброди. На скибочку батона викласти яєчну суміш.
Потім викласти рибку.
І поряд із рибкою викласти кілька кружечків або скибочку огірка.
Прикрасити бутерброд гілочкою петрушки.
Також ми розповідали про бутерброди з яйцями, морквою й оселедцем — святкову закуску.