Бутерброди з яйцями, морквою й оселедцем — це справжній маленький витвір мистецтва, здатний прикрасити святковий стіл. Вони робляться у формі морквин.
Для приготування таких бутербродів моркву слід вибирати соковиту й солодкувату. Оселедець потрібен слабосолоний — можна купити тушку й обробити її на філе.
Кріп можна замінити петрушкою.
Інгредієнти:
оселедець (філе) — 200 г;
морква — 200 г;
цибуля ріпчаста фіолетова — 50 г;
яйця — 2 шт.;
хліб білий — 300 г;
сіль — за смаком;
перець чорний мелений — за смаком;
майонез — 50 г;
кріп свіжий — 5 г.
Приготування.
Промити моркву та яйця під проточною водою (використовуючи кухонну губку), залити холодною підсоленою водою (1-2 дрібки). Варити після кипіння яйця 10 хвилин, а моркву — 20-25 хвилин (готова морква легко проколюється виделкою).
Потім остудити яйця (у холодній воді) та моркву.
З хліба вирізати подовжені трикутники, що нагадують морквинки. З обрізків можна вирізати менші трикутники.
Суху сковороду поставити на помірний вогонь, викласти шматочки хліба. Підсушити до рум'яної скоринки з одного та другого боку, приблизно по 2-3 хвилини.
Філе оселедця дрібно нарізати ножем і перекласти у глибоку миску.
Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками. Додати до риби, перемішати.
Яйця очистити від шкаралупи, нарізати маленькими шматочками, відправити до оселедця.
Додати майонез, на смак сіль і перець. Перемішати.
Оселедець розподілити на підсушені скибочки хліба. Притиснути виделкою.
Моркву очистити, натерти на великій тертці. За смаком посолити і поперчити. Перемішати.
Викласти морквяну масу на оселедець із яйцями. Притиснути виделкою.
Перекласти на таріль або тарілку. До широкої частини бутерброда приєднати гілочку кропу, імітуючи морквяне бадилля.
Бутерброди з яйцями, морквою й оселедцем готові.
Також ми розповідали про гарячі бутерброди з шинкою, овочами, сиром і сметаною: за 3 хвилини будуть повністю готові.