Буряковий квас - забутий цілющий напій, який пили наші предки
Він багатий вітамінами, йодом, залізом.

Буряковий квас був основою для багатьох традиційних страв, холодних супів і навіть борщу. Квас, приготований методом природного бродіння (без додавання дріжджів), можна споживати протягом кількох місяців, поступово додаючи воду.
нгредієнти
- Буряк — 500 г,
- Цукор — 200 г,
- Вода.
Процес приготування
- Буряк помити, почистити, нарізати невеликими кубиками і скласти в банку. Він має займати близько двох третин посудини.
- Додати цукор. У давнину для бродіння додавали кілька житніх сухарів.
- Закип’ятити воду і, коли вона охолоне, залити буряк з цукром, щоб вода покривала його на 3—5 см.
- Банку накрити марлею, складеною в 4 шари, і залишити настоюватись при кімнатній температурі 3—5 днів.
- Квас буде готовий до споживання при появі перших ознак бродіння — пінки на поверхні.
Більше новин читайте на GreenPost.
Більше з розділу Здоров'я

Україні необхідно $11 млрд на відновлення водопостачання та водовідведення - Шмигаль
2 хв на прочитаннягодина тому

Правила безпечного відвідування пацієнтів у лікарнях
2 хв на прочитаннягодина тому

Всесвітній день розповсюдження інформації про проблему аутизму: які хвороби його супроводжують і чи є між ними зв'язок
4 хв на прочитання12 годин тому

Розклад магнітних бур на квітень 2025 – коли чекати найсильніших коливань
2 хв на прочитанняВчора
Скандал у польському МЗС: заступник міністра зізнався в алкоголізмі
1 хв на прочитанняВчора
В Одеській області зростає кількість випадків кору та сказу
2 хв на прочитанняВчора
Від сьогодні всі ВЛК будуть формуватися в електронному форматі
1 хв на прочитанняВчора
Перелив несумісну кров: одеському анестезіологу повідомили про підозру
1 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost

Київ не скорочуватиме комендантську годину на Великдень
2 хв на прочитання2 години тому

Весняні заморозки: Як врятувати квіти та саджанці
1 хв на прочитання3 години тому

Вугільна афера на 5 млрд: ДБР розкрило схему на Донеччині
1 хв на прочитання4 години тому

Підбивані крумплі — попри простоту, ця страва належить до «улюблених закарпатських супів»
4 хв на прочитання5 годин тому
«Зелене золото»: Європа міняє кулінарні звички, переходячи на їстівні морські водорості
3 хв на прочитання6 годин тому
Перетворюємо бічний дворик на мальовниче містечко: ідеї для затишного куточка
4 хв на прочитання11 годин тому
Поля Харківщини: розмінування триває
1 хв на прочитанняВчора
Білоруські добрива працюють на ЗСУ: АРМА продало конфіскат ще на 40 мільйонів
1 хв на прочитанняВчора