Догори
Дати відгук

Буряковий квас - забутий цілющий напій, який пили наші предки

Він багатий вітамінами, йодом, залізом.

1 хв на прочитання05 Травня 2024, 23:15
Буряковий квас Буряковий квас
Поділитись:

Буряковий квас був основою для багатьох традиційних страв, холодних супів і навіть борщу. Квас, приготований методом природного бродіння (без додавання дріжджів), можна споживати протягом кількох місяців, поступово додаючи воду.

нгредієнти

  • Буряк — 500 г,
  • Цукор — 200 г,
  • Вода.

Процес приготування

  1. Буряк помити, почистити, нарізати невеликими кубиками і скласти в банку. Він має займати близько двох третин посудини.
  2. Додати цукор. У давнину для бродіння додавали кілька житніх сухарів. 
  3. Закип’ятити воду і, коли вона охолоне, залити буряк з цукром, щоб вода покривала його на 3—5 см.
  4. Банку накрити марлею, складеною в 4 шари, і залишити настоюватись при кімнатній температурі 3—5 днів.
  5. Квас буде готовий до споживання при появі перших ознак бродіння — пінки на поверхні.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я