Буряковий квас - забутий цілющий напій, який пили наші предки
Він багатий вітамінами, йодом, залізом.

Буряковий квас був основою для багатьох традиційних страв, холодних супів і навіть борщу. Квас, приготований методом природного бродіння (без додавання дріжджів), можна споживати протягом кількох місяців, поступово додаючи воду.
нгредієнти
- Буряк — 500 г,
- Цукор — 200 г,
- Вода.
Процес приготування
- Буряк помити, почистити, нарізати невеликими кубиками і скласти в банку. Він має займати близько двох третин посудини.
- Додати цукор. У давнину для бродіння додавали кілька житніх сухарів.
- Закип’ятити воду і, коли вона охолоне, залити буряк з цукром, щоб вода покривала його на 3—5 см.
- Банку накрити марлею, складеною в 4 шари, і залишити настоюватись при кімнатній температурі 3—5 днів.
- Квас буде готовий до споживання при появі перших ознак бродіння — пінки на поверхні.
Більше новин читайте на GreenPost.
Більше з розділу Здоров'я

Смерть від вентилятора: прихована небезпека, особливо гостра у спеку
2 хв на прочитання58 хвилин тому

Штучний інтелект на передовій: науковці MIT розробили нові антибіотики проти «супербактерій»
2 хв на прочитання2 години тому

За межами «рожевої стрічки»: як наука бореться з раком молочної залози
3 хв на прочитання3 години тому

Маленька пігулка для Бетті, велике значення для людства: пірнаємо в історію контрацептивів
2 хв на прочитання7 годин тому
Магнітні бурі 18 серпня: без суттєвих загроз
1 хв на прочитанняВчора
АМКУ викрив виробника добавки «Сахніл» на оманливій рекламі
1 хв на прочитанняВчора
З російського полону повернули 84 українців, серед них троє лікарів - провели в неволі до 8 років
1 хв на прочитанняВчора
Шість поширених помилок у вживанні води, яких варто уникати
2 хв на прочитання16 Серпня 2025
Більше з GreenPost

9,4 тис. доларів за імпорт кави: до суду скеровано справу щодо групи, яка вимагала хабарі на митниці
1 хв на прочитаннягодина тому

Держпродспоживслужба адаптувала ще 5 сертифікатів для системи TRACES NT, спрощуючи експорт до ЄС
1 хв на прочитання2 години тому

В Україні змінили правила керування сільгосптехнікою під час воєнного стану
1 хв на прочитання4 години тому

18 серпня — Міжнародний день Піно Нуар
2 хв на прочитання5 годин тому
Кришталева крапля саду: хавортія Купера (ФОТО)
2 хв на прочитання8 годин тому
Ткемалі на зиму: соус, що перенесе вас у сонячну Грузію
1 хв на прочитання13 годин тому
«Кам’яні килими» у саду: як створити унікальні гравійні візерунки (ФОТО)
1 хв на прочитання14 годин тому
Як вивести плями від соку та ягід: дієві поради від технолога
2 хв на прочитанняВчора