Бурякові оладки на манці із сиром — це справжнє втілення затишку та смаку. Цей рецепт додасть різноманіття до вашого меню та порадує незабутніми смаковими враженнями.
Інгредієнти:
буряк (невеликий) — 100 г;
борошно рисове — 50 г;
крупа манна — 100 г;
вода — 200 мл;
сир сулугуні — 60 г;
кунжут — 0,5 ст. ложки;
часник сушений — за смаком;
коріандр мелений — за смаком;
олія — 50 мл;
сіль за смаком;
перець чорний мелений — за смаком.
Приготування.
У мисці з'єднати манну крупу, рисове борошно, сіль.
Влити до манки з борошном чисту кип'ячену воду кімнатної температури і перемішати. Залишити масу набухати на 10 хвилин.
Потім в отриману манну суміш всипати мелений коріандр, сушений часник і чорний мелений перець, перемішати.
Сир сулугуні натерти на великій тертці й додати в манне тісто, перемішати.
Буряк очистити від шкірки, натерти на великій тертці й додати в тісто.
Тісто перемішати — буряк забарвить його в гарний рожевий колір.
У сковороді розігріти олію і викласти у нього буряково-манне тісто у вигляді плоских коржиків, використовуючи 1 ст. ложку тіста з гіркою для однієї оладки.
Відразу ж присипати поверхню оладок кунжутом.
Підсмажити оладки на вогні вище середнього близько 3 хвилин. Потім перевернути і підсмажити ще 3 хвилини на такому ж вогні.
Так само посмажити всі оладки.
Бурякові оладки готові до подачі.
Гарні вони й у гарячому, й у теплому вигляді, зі сметаною чи іншим подібним соусом (сметанно-часничним, гірчичним, але не томатним).
Більше новин читайте на GreenPost.