Буде смачніший магазинного: як приготувати домашній кетчуп з помідорів
Натуральність та справжній смак томатів є його візитівкою.
Варто один раз навчитись готувати домашній кетчуп, щоб назавжди відмовитись від магазинного. Натуральність та справжній смак томатів є його візитівкою. Жодних консервантів.
Для приготування кетчупу вам знадобиться наступний перелік продуктів:
- помідори — 2 кг;
- крохмаль — 2 ст.л.;
- сіль — 1 ч.л.;
- цукор — 100 г;
- оцет — 20 г;
- приправа для корейської моркви — 1 ст.л.
Процес приготування
Для початку потрібно зробити томатний сік. Помідори розрізають на 4-6 частин, закладають у каструлю та відправляють на плиту на 30 хвилин. Вогонь має бути середній. Овочі періодично потрібно помішувати. Через вказаний проміжок часу каструлю знімають з плити та дають вистигнути. Після цього помідорову суміш пропускають через сито.
Томатний сік повертають на плиту та додають всі інші інгредієнти, окрім оцту та крохмалю. Овочеву масу потрібно довести до кипіння та дати їй проваритись протягом 30 хвилин.
Далі потрібно розвести крохмаль у холодній воді та ввести повільно у каструлю. Ще раз доводять все до кипіння, вливають оцет та варять протягом 10 хвилин. Кетчуп готовий. Тепер треба простерилізувати банки та розлити в них смачний та ароматний соус. Закатайте кришками та насолоджуйтесь найкращим кетчупом, оскільки приготували його ви.
Більше новин читайте на GreenPost.