Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Британський спортсмен-екстремал спробував за два дні з'їсти стільки ж їжі, скільки тигрова акула з'їдає за раз

Британський спортсмен-екстремал спробував за два дні з'їсти стільки ж їжі, скільки тигрова акула з'їдає за раз

Набрав за два дні майже 10 кг.

2 хв на прочитання22 Липня 2024, 21:09
Росс Еджлі. Фото: Bild Росс Еджлі. Фото: Bild
Поділитись:

38-річний британський спортсмен-екстремал Росс Еджлі вирішив перевірити, чи зможе за два дні з'їсти стільки ж, скільки тигрова акула з'їдає за один прийом їжі. Bild розповідає, що з цього вийшло.

Тигрові акули часто не їдять місяцями, а потім набивають шлунок вщент. Акула запасають калорії у вигляді жиру, що дозволяє їм жити без їжі довгий час.

Повторити за кількістю калорій раціон тигрової акули спало Еджлі на думку у 2018 році, коли він проплив навколо всієї Великої Британії за 157 днів, подолавши 2860 км.

Перш ніж розпочати експеримент, Еджлі нічого не їв добу і 16 годин просидів у спеціальній камері в університеті Лафборо, щоб позбавити організм усіх поживних речовин. Це здалося йому найскладнішою частиною експерименту.

«Ви не можете заснути, бо дуже голодні, і ваше тіло зводить судомою, бо ви втратили так багато води й електролітів», — поділився він враженнями.

Потім спортсмен почав поїдати найкалорійнішу їжу, яку тільки зміг знайти. До його раціону входили піци, чізкейки, бургери, картопля фрі, морозиво, заварний крем, шоколадки, коктейлі для набору маси й інші продукти.

У результаті Россу Еджлі довелося констатувати, що божевільна дієта не принесла йому бажаного результату. Хоч він і набрав за два дні майже 10 кг, він і близько не зміг підійти до кількості калорій, які споживає за один прийом їжі тигрова акула. Калорійність їжі, яку з'їв за два дні спортсмен, склала лише 28 % від кількості, яку тигрова акула з'їдає за один раз.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost