Догори
Дати відгук

Британський коронавірус визнали найсмертоноснішим

Він легко передається від людини до людини та призводить до більшої кількості госпіталізацій.

1 хв на прочитання15 Лютого 2021, 10:37
Новий штам коронавірусу з Великої Британії може стати найнебезпечнішим в історії медицини Новий штам коронавірусу з Великої Британії може стати найнебезпечнішим в історії медицини
Поділитись:

Новий штам COVID-19 «B.1.1.7», який виявили у Великій Британії, став найсмертоноснішим серед усіх видів коронавірусу. Про це свідчать результати лабораторних досліджень, повідомили на офіційному сайті британського уряду.

Експерти у своїх дослідженнях порівняли кількість госпіталізацій і смертельних випадків серед пацієнтів, які захворіли на той чи інший штам ковіду. Результати виявилися невтішними: «британський» коронавірус — один із найагресивніших і часто призводить до летальності.

«Вища трансмісивність означає, що люди, які раніше мали низький ризик зараження COVID — особливо молодші жінки — тепер заражаються ним і потрапляють до лікарень», — прокоментував результати своєї роботи професор Девід Стрейн з Університету Ексетера. 

Про «британського» брата китайського коронавірусу вперше заговорили у грудні 2020 року. Британські лікарі наголосили, що новий штам недуги передається від людини до людини значно швидше та легше. До того ж він почав вражати молодих жінок і чоловіків, які раніше були поза зоною ризику. 

Як стало відомо раніше, ВООЗ у Китаї з'ясовувала, звідки на світ з'явився коронавірус. На узгодження візиту групи ВООЗ знадобилися  місяці: Китай погодився на це лише через міжнародний тиск. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost