Борщова заправка на зиму рецепт: простий рецепт без стерилизації

2 хв на прочитання09 Вересня 2022, 20:30

Іноді просто немає часу на те щоб чистити і смажити овочі, а борщу дуже хочеться.

Без хорошої заправки, ніколи не вийде смачного, насичено червоного борщу. Використання свіжих овочів дає свої смакові особливості, але при цьому на приготування супу йде більше часу. А ось використання готової борщової заправки, на скоротить багато часу ваші кухонні клопоти. А якщо у вас свої овочі з городу, то як не скористатися моїми рецептами і не заготовити на зиму ароматну, смачну, красиву заправку. Плюс ще й у тому, що її можна використовувати як салат — зимовий смачний салат.

У розпал літніх заготовок приготуйте заправку для борщу на зиму, яка зберігає практично всі властивості літніх овочів. Готуються вони просто, швидко. Велика частина часу йде на те, щоб порізати, почистити овочі, тому радимо скористатися кухонним комбайном

Іноді просто немає часу на те щоб чистити і смажити овочі, а борщу дуже хочеться. У таких випадках на допомогу приходить консервація, до складу якої вже входять всі продукти крім капусти і картоплі. Залишається зварити бульйон додати відсутні овочі, викласти заправку і смачний борщ за короткий проміжок часу готовий.

Нам знадобиться:

Приготування:

Морква добре промиємо, очистимо від шкірки, подрібнити за допомогою кухонного комбайна

Буряк промиємо, очистимо, пропустимо через комбайн

Помідори вимиємо, позбавимося від плодоніжки. Пюрируем за допомогою блендера. Болгарський перець очистимо від насіння. Подрібнимо тонкою соломкою.

Цибулю очищаємо від лушпиння і дрібно рубаємо

У сковороді розігріваємо олію, протягом 10 хвилин пасеруємо цибулю. Готовий, золотистий овоч перекладаємо у велику каструлю. Так по черзі обсмажуємо всі підготовлені овочі.

В останню чергу вливаємо пюре з помідорів. Приправляємо цукром, сіллю. Добре перемішуємо, доводимо до кипіння, варимо 20 хвилин. Видавлюємо часник, кладемо спеції на свій розсуд. Уварюємо ще 10-15 хвилин

Поки готується заправка, підготуємо банки. Промиємо, складемо на деко, відправимо в духову шафу. Прожарим банки при температурі 120 градусів протягом 15-20 хвилин. Готовий салат розкладаємо по банках, додаємо на 1 літр, чайну ложку оцту.

Приємного апетиту!

Джерело: poradum.com.ua

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: