Міністерству культури рекомендували включити в Національний перелік елементів нематеріальної культурної спадщини приготування українського борщу. Про таке рішення експертної ради повідомляє прес-служба Мінкульту.
"Відбулося чергове засідання Експертної ради з питань нематеріальної культурної спадщини при Міністерстві культури і інформаційної політики України. За підсумками засідання Експертної ради рекомендував Мінкультури включити в Національний перелік елементів нематеріальної культурної спадщини 5 елементів, серед яких - Культура приготування українського борщу", - йдеться в повідомленні.
Відзначається, що це важливий крок в рамках підготовки номінаційного досьє до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО, яке здійснює ГО Інститут культури України.
Крім культури приготування борщу, до Національного переліку увійдуть: технологія створення клембівської сорочки з квіткою, великоднє гуляння Водити Володара в селі Розкошівка Теплицького району Вінницької області, борщевська народна вишивка та карпатське ліжникарство.
Нагадаємо, овочі "борщового набору" наприкінці літа подешевшали на 30%.