Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Хвороби
  • Більшість випадків невірусного гепатиту — результат популярних засобів для «детоксу і схуднення»: розповідає гепатолог

Більшість випадків невірусного гепатиту — результат популярних засобів для «детоксу і схуднення»: розповідає гепатолог

Запалення печінки може виникати не лише через вірус.

1 хв на прочитання04 Червня 2022, 02:02
Поділитись:

Людина завжди шукає найпростіший спосіб вирішити свої проблеми — бажано так, щоб при цьому докласти мінімум зусиль. Тому такі популярні пігулки і фіточай для схуднення: дуже привабливою здається ідея розпрощатися з зайвими кілограмами ось так просто, без дієт і тренувань.

Однак такі чаї можуть бути набагато небезпечнішими, ніж це видається на перший погляд. Кандидат медичних наук, гастроентеролог, гепатолог Сергій Вялов розповів виданню «Доктор Пітер», що подібні напої можуть спровокувати розвиток гепатиту.

За словами фахівця, запалення печінки може виникати не лише через вірус. Наприклад, ця недуга нерідко вражає любителів «почистити» організм.

Так, американські дослідники з'ясували: більшість випадків невірусного гепатиту — результат популярних засобів для «детоксу та схуднення». Зокрема популярних фіточаїв, китайських та індійських препаратів народної медицини й інших засобів для «чистки» печінки.

Річ у тім, що такі чаї та пігулки провокують пошкодження та руйнування клітин органу. Найстрашніше, що людина може навіть не підозрювати про те, якого удару вона завдає по своїй печінці — поки не стане занадто пізно.

Також ми розповідали про п’ять ефективних способів допомогти печінці без дорогих ліків.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.