Білкова їжа допомагає відновлюватись після коронавірусу

1 хв на прочитання08 Жовтня 2021, 08:10

Білкова їжа стає особливо важливою для кращого одужання та відновлення після COVID-19.

З огляду на зростання кількості хворих на коронавірус, осінні ГРВІ та грип, слід дбати про імунітет і вживати продукти, які сприяють швидшому одужанню. Як пише  nashamama.com, вчені радять включати в харчування продукти з високим вмістом білка.

Пророщені паростки. У проростках міститься не тільки багато білка, але і фолієвої кислоти, магнію, фосфору, марганцю, вітамінів C і K. Крім того, процес проростання збільшує кількість антиоксидантів, що дає змогу організму швидше відновлюватися після хвороби.
Риба. Разом із білком вона дає організму високоякісні жирні кислоти омега-3, а також вітаміни D і B2, кальцій, фосфор, залізо, цинк, йод, магній і калій, які легко засвоюються та мають протизапальну дію.
Бобові. Вони багаті білком, залізом, цинком, вітамінами, селеном і життєво важливими амінокислотами, такими як лізин, які сприяють засвоєнню кальцію, легко засвоюються самі та є особливо корисними для розвитку імунної системи.
Яйця. Містять усі незамінні амінокислоти, багаті антиоксидантами, які допомагають організму відновлюватися після окислювального пошкодження, спричиненого ковідним запаленням. Високий вміст вітаміну D у яйцях також сприятливо позначається на відновленні здоров'я. Крім цього, з яйцями організм отримує основні найважливіші вітаміни — селен, A, B і K, які дають змогу швидше відновити загальний стан організму.

Нагадаємо, не буває «кориснішого» цукру, як то коричневий чи фініковий, є 61 назва-обманка — дослідження.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: