Догори
Дати відгук

Біль у суглобах: що прийняти й коли без візиту до фахового лікаря не обійтися

Рейтинг найкращих препаратів при болях у колінах, заснований на ефективності, безпеці та співвідношенні «ціна-якість».

2 хв на прочитання25 Квітня 2022, 00:45
Поділитись:

Біль у суглобах (артралгія) — це своєрідне захворювання, яке може бути симптомом при різних захворюваннях кісткової (суглобової) системи людини. Телеграм-канал Досвідчений фармацевт розповідає, коли слід звернутися до лікаря при болі в суглобах, а також які є препарати для вирішення цієї проблеми.

Болі у суглобах найчастіше зустрічаються у літньому віці, але також можуть проявитися у молодих людей та дітей.

Виходячи з того, в якому віці було відзначено появу болю в суглобах, а також яким комплексом симптомів болі супроводжуються, можна припустити про можливу причину їхньої появи. Зазвичай для більш точного затвердження причини болю в суглобах слід звернутися до лікаря-фахівця. Лікар у разі потреби може призначити додаткові дослідження та порекомендує ефективне лікування.

Вам слід звернутися до лікаря, якщо:

  • болі в суглобах виникають у результаті отримання травми і супроводжуються сильними набряками та деформацією контуру суглоба (такі симптоми можуть вказувати на наявність вивиху суглоба або перелому кісток);
  • болі в суглобах супроводжує підвищення загальної температури тіла або інші симптоми (кон'юнктивіт, висипання на шкірі);
  • при прийомі знеболювальних засобів болі в суглобах настільки сильні, що не минають;
  • біль не припиняється сам протягом 7 днів, і причина його виникнення вам не відома.

Самостійно підібрати найкращі ліки від болю в колінах неможливо. Це зумовлено тим, що необхідно для початку з'ясувати справжню причину симптоматики та визначити тип патологічних порушень в організмі.

Рейтинг найкращих препаратів при болях у колінах, заснований на ефективності, безпеці та співвідношенні «ціна-якість», виглядає так.

1️) Найз. НПЗП класу сульфонанілідів. Допомагає боротися із запаленням, має виражену жарознижувальну та аналгетичну дію. Найкращі таблетки від болю в колінах призначаються при ревматоїдному, псоріатичному артриті, запаленні зв'язок, остеохондрозі. Допомагають усунути больовий синдром різної генези.

2️) Вольтарен. Розроблено на основі диклофенаку. Нестероїдний протизапальний засіб ефективно усуває біль у суглобах при остеоартрозі та ревматоїдному артриті.

3️) Кетонал. Чинить протинабрякову, протизапальну та знеболювальну дію. Не має негативного впливу на суглобовий хрящ. Призначається як симптоматична терапія в комплексі з іншими препаратами.

4️) Аркоксія. Найкращий засіб від болів у колінних суглобах, розроблений на основі еторикоксибу. Нестероїдний протизапальний засіб покращує стан, знімаючи біль. Також сприяє покращенню рухливості.

Попередня консультація з лікарем — запорука якнайшвидшого одужання та відсутності побічних реакцій та ускладнень, нагадує Досвідчений фармацевт.

Також ми розповідали, що робити, щоби суглоби були, як новенькі: прості поради.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.