Банани доступні в будь-яку пору року. Чому б не приготувати з них десерт без зайвих витрат і використання духовки? «Здорові люди» підібрали кілька найкращих рецептів — залишається лише вибрати, який вам сподобається найбільше.
Інгредієнти:
печиво – 400 г;
банани стиглі – 2 шт.;
шоколад темний – 100 г;
шоколад білий.
Приготування.
Печиво подрібнити у крихту за допомогою блендера. Викласти в миску, додати очищені банани і вимісити масу до однорідності. Має вийти густе тісто.
Зробити з бананової маси кульки і розкласти по формочках для мафінів.
Темний шоколад натерти на тертці та розтопити, потім залити гарячим шоколадом кульки та дати висохнути.
Розтопити білий шоколад, викласти в кулінарний пакет і прикрасити цукерки зверху. Дати застигнути.
Бананові цукерки зберігаються у холодильнику до 2 днів у герметичному контейнері для харчових продуктів.
Інгредієнти:
шоколад темний — 200 г;
банани — 2 шт.;
кокосова стружка — 2 ст. л.
Приготування.
Розтопити шоколад на водяній лазні.
Банани розім'яти в мисці, додати шоколад та кокосову стружку, розмішати до однорідності.
Розкласти бананово-шоколадну масу, що вийшла, по силіконових або паперових формочках для капкейків і прибрати в холодильник на кілька годин.
Інгредієнти:
банани — 2 шт.;
шоколад — 400 г.
Приготування.
Форму діаметром 24 см змастити олією та застелити папером для випічки.
Розім’яти банани товкачем, аби не залишилося грудочок.
Розтопити шоколад у мікрохвильовій печі чи на водяній лазні. Коли шоколад розтане, додайте бананове пюре. Перемішати віничком, а потім вилийте тісто у форму.
Охолодити до затвердіння хоча б 1 годину. Краще залишити у холодильнику на ніч.
Нарізати скибочками і прикрасити пластівцями морської солі та скибочками банана.
Тирамісу краще розкладати в порційні форми, скляночки.
Інгредієнти:
сир маскарпоне — 250 г;
цукор — 200 г (100 на десерт та 100 на сироп);
ваніль (екстракт) — 1 ч.л.;
вершки (для збивання) — 250 г;
банани — 2 шт.;
лимонний сік — 1 ст.;
печиво — 150 г («Дамські пальчики» чи аналогічне);
бренді, ром або банановий лікер — 60 мл;
кава — 120 мл;
шоколад тертий — 1 ч. л.
Приготування.
Маскарпоне викласти в миску, додати цукор та екстракт ванілі, збити міксером до пишності.
Розім'яти банани до однорідної маси та додати до маскарпоне.
В іншій мисці збити густі холодні вершки до утворення твердих піків. Легкими рухами влити його в масу з маскарпоне.
Приготувати сироп: змішати коньяк (або ром, або банановий лікер), міцну каву та цукор. Розмішувати, доки цукор не розчиниться.
Банан нарізати кружальцями завтовшки близько 1 см.
Печиво розламати на шматочки таким чином, аби воно поміщалося у склянки. Вмочити його в кавово-ромовий сироп на кілька секунд, аби печиво ввібрало рідину, але не намокло повністю.
Розкласти печиво у склянки, щоб воно вкрило дно. Зверху викласти одну-дві ложки крему з маскарпоне, потім шматочки банана.
Потім знову укласти просочені сиропом шматочки печива і змастити кремом з маскарпоне.
Десерт прибрати в холодильник щонайменше на пару годин, а краще на ніч.
Перед подачею посипати тирамісу подрібненим шоколадом.
Інгредієнти:
печиво — 200 г;
масло — 120 г;
вершковий сир — 450 г;
цукрова пудра — 50 г для першого шару начинки + 50 г для другого;
банани — 2 шт.;
консервовані ананаси — 400 г;
лимонний сік — 1 ст. л.;
ванільний цукор — 1 ч. л.;
вершки 35% жирності — 400 мл;
вода — 1,5 ст.;
желатин — 1 ч. л.;
коктейльна вишня — 150 г (або заморожена);
горіхи (волоські або мигдаль) — 1 жменя.
Приготування.
Желатин покласти в невелику посудину та залити водою, залишити набухати.
Печиво подрібнити за допомогою кухонного комбайна до дрібної крихти (консистенції мокрого піску).
Вершкове масло розтопити і ретельно перемішати з печивом.
Поступово розподілити масу, що вийшла, по дну форми (пропорції в рецепті розраховані на форму 20х30 см) і притиснути її рукою чи ложкою. Прибрати у холодильник.
Ананас нарізати якомога дрібніше, добре обсушити.
Банани почистити, порізати скибочками і вмочити сироп із консервованих ананасів (це допоможе їм не потемніти).
Вершковий сир збити з 50 грамами цукрової пудри, ванільним цукром і лимонним соком до пишноти. Поступово розкласти масу, що вийшла, на основу з печива. Поверх крему розкласти шматочки ананасів і бананів.
Набряклий желатин розчинити на паровій лазні чи в мікрохвильовій печі. До закипання його доводити не варто. Дати трохи охолонути до трохи теплого стану.
Вершки збити, потім, продовжуючи збивати, додати 50 г цукрової пудри і розчинений желатин. Збивати до щільного стану крему. Викласти його на шар бананів та ананасів.
Зверху прикрасити торт вишнею та подрібненими горіхами. Забрати в холодильник щонайменше на півгодини.
Печиво для торта можна купувати будь-яке, але бажано без смакових добавок.
Інгредієнти:
печиво — 200 г;
масло вершкове — 80 г;
варене згущене молоко — 300 г;
вершки 35 % жирності — 330 мл;
банани — 2 шт.;
лимонний сік — 1,5 ст. л;
цукор — 30 г;
розчинна кава — 1 ч. л;
ванільний цукор — 1 ч. л;
желатин — 1 ч. л;
вода — 2 ст. л.
Приготування.
Желатин залити холодною водою та залишити набухати 10-20 хвилин.
Печиво подрібнити блендером на крихту. Вершкове масло розтопити й улити в печиво. Перемішати.
Дно форми для випікання (діаметром 21 см) застелити папером. Викласти тісто, що вийшло з печива, таким чином, аби воно рівномірно покривало основу і створило стінки заввишки 4-5 см. Злегка притиснути її руками.
Прибрати основу в холодильник для застигання хоча б на пів години (можна приготувати її напередодні ввечері).
Банани нарізати скибочками завтовшки 3-4 мм і збризкати половиною від загальної кількості лимонного соку.
Викласти шар бананів на основу торта, зверху — варене згущене молоко. Прибрати у холодильник.
Желатин акуратно розтопити на паровій лазні чи в мікрохвильовій печі. Дати трохи охолонути (щоб він залишався ледве теплим, але не гарячим).
У вершки додати розчинну каву та залишки лимонного соку, збити до легкої піни. Продовжуючи збивати, потроху додаємо звичайний та ванільний цукор. Збивати, доки крем не почне тримати форму.
Верхній шар — збиті вершки. Подавати можна відразу чи прибрати в холодильник на кілька годин (але не більше за добу).
Інгредієнти:
банан — 1 шт.;
полуничне морозиво — 1 кулька;
вершкове морозиво — 1 кулька;
шоколадне морозиво — 1 кулька;
свіжі вершки — 150 мл;
темний шоколад — 70 г;
зацукровані вишні — 3 шт.;
подрібнений фундук.
Приготування.
Банан розрізати навпіл уздовж. Розкласти на тарілці «човником».
Зверху покласти рядком кульки полуничного, вершкового та шоколадного морозива.
Шоколад розтопити на паровій лазні чи в мікрохвильовій печі таким чином, щоб основна маса була рідкою, але всередині була деяка кількість невеликих м'яких шматочків шоколаду.
Полити шоколадною масою зверху кульки морозива (краще зробити це за допомогою кулінарного пакета із насадкою «зірочка»).
Вершки збити та розкласти, використовуючи кулінарний пакет поверх морозива з шоколадом.
Посипати банановий спліт подрібненим фундуком. Зверху кожної кульки морозива покласти вишню. Подавати відразу.
Інгредієнти:
банани — 4 шт.;
лимони — 2 шт.;
цукрова пудра — 6 ст. л.;
м'ята свіжа — за бажанням
Приготування.
Лимони та банани почистити й нарізати кубиками. Перекласти в миску, додати цукрову пудру та збити блендером до однорідності.
Забрати в морозилку на 4 години, розмішуючи кожні 30 хвилин.
Подавати в креманках або порційних сткляночках, прикрасивши листочками м'яти.
Для десерту підійде будь-який сир, але краще використовувати не дуже сухий і без кислинки. Подавати у порційних скляночках.
Інгредієнти:
банани — 2 шт.;
сир — 400 г;
сметана — 200 г;
цукор — 7 ст. л.;
мелена кориця — 1,5 ч. л.
Приготування.
Сир викласти в миску, додати цукор, 1 банан і сметану. Перебити блендером до однорідності. Маса повинна вийти досить м'якою та повітряною.
Скляночки заповнити на третину сирної маси.
Інший банан нарізати однаковими шматочками, розкласти на сирний шар. Зверху знову викласти сир. Посипати меленою корицею.
Подавати можна відразу чи за кілька годин зберігання в холодильнику.
Для десерту потрібні стиглі, досить цупкі банани.
Інгредієнти:
банани — 3 шт.;
рикота — 500 г;
цукор — 200 г;
мед — 2 ст. л.;
вода — 600 мл;
лимон (сік) — ½ шт.;
фісташки — за смаком.
Приготування.
У каструльку вилити воду, всипати цукор і поставити на середній вогонь. Помішуючи, довести до розчинення та прибрати вбік, щоб остигав.
Банани очистити, нарізати на шматочки і перекласти в блендер, додати рикоту та збивати до однорідної маси.
Влити лимонний сік та мед і ще трохи збити.
У сироп, що остигнув, викласти бананове пюре і ретельно розмішати. Перекласти у пластиковий контейнер і поставити в морозильну камеру.
Перемішувати масу кожні півгодини. Приблизно за дві години кремолата буде готова. Вона має набути консистенції морозива.
Розкласти по келихах і прикрасити подрібненими фісташками.
Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.