Шарлотка вважається одним із найпростіших рецептів, який уміють готувати всі. Але його також можна приготувати по-новому. Наприклад, замість звичайної спекти бананову шарлотку.
Інгредієнти:
банани — 2 шт. (300-400 г);
яйця — 3 шт.;
цукор — 100 г;
борошно — 150 г;
розпушувач — 3/4 ч. ложки;
цукрова пудра (для прикраси, за бажанням) — 1 ст. ложка;
вершкове масло — для підготовки форми.
Приготування.
У посудині для збивання з'єднати яйця та цукор. Збити на високій швидкості міксера 2-3 хвилини.
Всіяти частинами борошно, змішане з розпушувачем.
Акуратно вмішати борошно в тісто лопаткою, рухами знизу вгору.
Ввімкнути духовку для розігріву до 180 °С.
Банани очистити і нарізати кружальцями.
Форму (діаметром 19 см) змастити олією, дно застелити пергаментом.
Половину тіста викласти у форму. Поверхню розрівняти.
На тісто рівномірно розкласти банани.
Викласти зверху тісто, що залишилося. Поверхню розрівняти.
Випікати бісквітний пиріг із бананами в розігрітій духовці при 180 °С приблизно 40-45 хвилин. Духовку не відкривати, щоб бісквіт не осів.
Готовність пирога перевіряти дерев'яною шпажкою — вона має залишитися чистою та сухою.
Готову шарлотку остудити у формі.
Бананову шарлотку вийняти з форми і посипати за допомогою ситечка цукровою пудрою.
Також ми розповідали про пиріг із твердим сиром і шинкою — легкий рецепт.