Баклажани, зроблені за цим рецептом, справді дуже схожі на гриби. Тільки їх не можна переварити, щоби не розварилися.
Інгредієнти:
баклажани — 5 кг;
вода — 5 л;
сіль — 1 склянка;
оцет 9 % — 0,5 л;
зелень як на засолювання грибів (кріп, смородиновий лист);
перець гіркий червоний — 1 стручок;
часник — кілька головок.
Приготування.
Баклажани нарізати кубиками і кинути в киплячу воду. Кип'ятити 3-4 хвилини, занурюючи і помішуючи. Відцідити та кинути в киплячу олію 0,5 л на 5 кг. Кип'ятити 2-3 хвилини, додати перекручений часник і перець. Перемішати все та закрутити банки. Поставити догори дном до повного остигання.
Від цього рецепту можна трохи відступити — наприклад, оцет додати в самому кінці перед завантаженням у банки. Також додати трохи розсолу, в якому бланшувався перець. Не стерилізувати, а одразу з вогню закривати. Зелень додавати не в банки, а разом із баклажанами в киплячу олію.
Також ми розповідали про закуску з баклажанів на зиму — швидко, просто і смачно.