Варення-«п’ятихвилинка» з яблук із лимоном — чудовий десерт до чаю, а також начинка для пирогів і тортів.
Інгредієнти:
яблука — 900 г;
цукор — 600 г;
лимон свіжий — 1 шт.
Πриготування.
Яблука почистити (шкірку не знімати) і нарізати тонкими пластинами. Засипати цукром і залишити на 2 години, щоб пустили сік.
Пересипати яблука в каструлю, поставити на вогонь, довести до кипіння, додати декілька скибочок лимона і через 5 хвилин вимкнути.
Яблучне варення має повністю остигнути — на це йде 2-3 години. Потім знову поставити на вогонь, довести до кипіння, додати часточки лимона. Варити на великому вогні 5 хвилин і вимкнути. Дати «відпочити» — і можна насолоджуватися.
Також ми писали про найшвидше яблучне варення: надзвичайно простий рецепт.