Антидієтичний підхід — інтуїтивне харчування: що радить дієтолог

1 хв на прочитання16 Червня 2022, 07:48

Таке харчування краще і безпечніше за будь-яку дієту.

Менталітет «токсичної» дієти десятиліттями проникав у нашу культуру, спонукаючи їдців відкидати зовнішні правила щодо їжі і натомість прислухатися до власного тіла. WomanEL наводить думку дієтолога Еліз Реш щодо антидієтичного підходу.

Інтуїтивне харчування — це не дієтичний підхід, популярність якого останніми роками продовжує зростати. За словами Елізи Реш, дієта — це форма тимчасового голодування. Хоч би яку дієту ми вибрали, ми підкоряємося правилам і обмеженням. І це неминуче призводить до одержимості їжею та проблемною харчовою поведінкою.

Неодноразове скорочення калорій і ретельний аналіз нашого вибору продуктів харчування переводить тіло в режим виживання, викликаючи ескалацію потягу до їжі.

Коли у людини з'являється природний біологічний голод, і вона нарешті може їсти після тривалого періоду утримання, то часто починає безконтрольно переїдати. Це називається синдромом «останньої вечері». Він є наслідком думки, що ми ласуємо певною їжею востаннє.

Дослідження показали, що дієта є загальною сходинкою розвитку розладу харчової поведінки. Єдиний спосіб зберегти здорові стосунки з їжею — повністю відмовитися від дієти. Спробуйте інтуїтивне харчування. Вам потрібно навчитися їсти в гармонії з вашими справжніми потребами та бажаннями, прислухаючись до свого тіла.

Дотримання суворих дієт є контрпродуктивним. Це може негативно позначитися на вашому здоров'ї та психіці, вважає дієтолог.

Окрім того, дієтолог пояснює, кому не можна їсти морозиво.

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: