Дієтолог пояснює, кому не можна їсти морозиво
При застуді можна їсти морозиво, але із пересторогою.
Морозиво — продукт, у складі якого є велика кількість жиру та цукру. Через це воно може зашкодити організму тих, у кого є серйозні метаболічні порушення, пов'язані з вуглеводним обміном, надмірною вагою, інсулінорезистентністю та діабетом. Про це розповіла лікар-дієтолог, доктор медичних наук Маргарита Корольова.
Вона уточнила, що в цьому випадку захоплення морозивом може не тільки спровокувати зайву вагу, а й негативно вплинути на організм в цілому.
Крім того, при незносності молочних компонентів, горіхів та ягід необхідно скоротити кількість морозива через можливу алергічну реакцію. Під час застуди продукт особливо небезпечний для дітей — він здатний поширити хворобу нижнього відділу дихальних шляхів.
У дітей у силу анатомічних особливостей органи розташовані близько одне до одного. Прийняття холодного продукту може поширити хворобу нижнього відділу дихальних шляхів. Тому цей продукт не показаний під час застудних захворювань.
Водночас, за словами дієтолога, дорослим при застуді можна їсти морозиво, але із пересторогою.
Якщо людина розсмоктує цей продукт під час хвороби, це не піде на шкоду, тому що в ротовій порожнині вже відбувається його зігрівання.
Також ми розповідали про Всесвітній день морозива: цікаві факти про ласощі.