Догори
Дати відгук

Антибіотики можуть провокувати появу діабету

Використання антибіотиків збільшує ризик розвитку діабету на 16%.

1 хв на прочитання21 Жовтня 2022, 12:04
Поділитись:

Південнокорейські дослідники проаналізували дані Національної служби медичного страхування, які дозволили їм виявити причинно-наслідковий зв'язок між використанням антибіотиків та ризиком діабету. У базі даних виявилося понад 200 000 дорослих віком від 40 років і більше. Було проаналізовано демографічні характеристики вибіркової популяції, включаючи призначення антибіотиків, кількість використовуваних класів цих ліків та захворюваність на діабет.

Результати показують, що люди, які тривало приймають антибіотики, мають найвищий ризик розвитку діабету. Також він підвищувався і в тих, хто використовував різноманітні класи цих ліків. Ризик діабету був на 16% вищим у тих, хто приймав антибіотики протягом 90 і більше днів, ніж у тих, хто їх не приймав.

Якщо людина застосовувала понад 5 різновидів антибіотиків, то ризик діабету у неї збільшився на 14%, порівняно з тими, хто задовольнявся лише одним типом. Автори дослідження вважають, що антибіотики порушують мікробіоту кишечника, а у вразливих груп населення це може спровокувати діабет.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.