Аномалія в Атлантичному океані вплине на глобальну погоду

1 хв на прочитання4 години тому
ФОТО: Карта світу / oleoscope.com

Сезонна зміна течій в океані поки відкладається, і це матие вплив на погоду у багатьох регіонах.

Прихід Ла-Ніньйо відкладається до листопада, Ель-Ніньйо може зберегтися до березня 2025 року. Це назви течій в Атлантичному океані. Й аномалії в їхньому чергуванні може серйозно вплинути на погоду у багатьох регіонах світу. Про це повідомляє Еuronews.

Очікуваний перехід до прохолодних умов Ла-Ніньйо в Тихому океані відкладається. Синоптики підтверджують, що поки йдеться про обмежений вплив кліматичної моделі на середню температуру в світі.

ФОТО: Вплив течій Атлантичного океану на глобальну погоду / oleoscope.com

Йдеться про Атлантичну меридіональну перекидну циркуляцію. Така зміна в циркуляції вод океану матиме руйнівний і незворотний вплив, особливо на країни Північної Європи, а також на інші частини світу. про це попереджають екологи.

Ель-Ніньйо та Ла-Ніньйо є частинами кліматичного явища, відомого як Північно-Південний коливання (ENSO). Ла-Ніньйо приносить прохолодну та вологу погоду. Тому її прихід позитивно очікують у різних регіонах, таких як Південна Африка, Південно-Східна Азія та Австралія. Ель-Ніньо - це феномен різкого підвищення температури поверхневого шару води в екваторіальній частині Тихого океану, він зумовлює сильну спеку.

Вчені припустили, що ризик змін у цій системі течій сильно недооцінюють, а точку неповернення можна пройти вже в наступні десятиліття.

Метеослужба Великої Британії раніше зазначала, що цей процес призведе до зниження температур у Північній Півкулі, підніме рівень Атлантичного океану, скоротить обсяги опадів над Європою і Північною Америкою, вплине на сезон дощів у Південній Америці та Африці.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: