Створити справжній дегустаційний рослинний сир, який був би настільки хорошим, що ніхто не міг відрізнити від молочного, вирішили у США люди, які у 2014 році змінили дієту за станом здоров’я. Це Кобі Регев, співзасновник і генеральний директор Pleese Foods, пише newfood.media .
Сир дегустували найсуворіші критики харчових продуктів – діти. І як говорить засновник стартапу, всі були задоволені. Новаційники були вражені реакцією людей.
Окрім смаку, Pleese Cheese виділяється з-поміж інших рослинних сирів тим, що він тягнеться так само, як сир на молочній основі, і чудово плавиться на піці.
Також сир є безпечним для алергіків, оскільки виготовлений без сої, насіння, глютену або горіхів. Натомість Pleese Cheese створюють із запатентованої суміші білків білої квасолі та картоплі.
Наразі він доступний у деяких піцеріях Нью-Йорка, але згодом пошириться по всій країні.
Нагадаємо, в Україні ціни на гречку, борошно, цукор та молоко контролюватиме держава.