Американці першими виростили в лабораторії мармурову свинячу вирізку

1 хв на прочитання19 Серпня 2022, 22:17
Як не можна розморожувати м'ясо та рибу

Вдалося відтворити мармуровість і текстуру справжнього м’язового розрізу.

Американський стартап Novel Farms представив першу в історії мармурову культивовану свинячу корейку.

Переважна більшість компаній, що вирощують культивоване м’ясо, зосереджуються на виготовленні ковбас або гамбургерів, бо виробляти м’ясо, яке імітує звичайні м’ясні нарізки, надзвичайно складно.  Про це пише «newfood».

Продемонструвати структуровані прототипи свинини чи яловичини на сьогодні змогли лише декілька компаній. 

Novel Farms вдалося відтворити мармуровість і текстуру справжнього м’язового розрізу. Проблему структурування волокон вирішили завдяки власному підходу до мікробної ферментації. Розробники створили недорогі їстівні каркаси, які можна налаштувати під різні специфікації.

Компанія була заснована у 2020 році Нівесом Мартінесом Маршаллом і Мішель Лу, які познайомилися як постдокторанти на кафедрі молекулярної та клітинної біології Каліфорнійського університету в Берклі.

Зараз Мартінес Маршалл говорить, що «немає жодної іншої компанії, яка виробляє свинячу корейку із клітин». 

Інші компанії, які вирощують культивоване м’ясо, зосереджуються на виробництві більш простіших варіантів м’яса. Наприклад, ковбаси? гамбургерів і курки/

Є ті, хто зосереджується на клітинній рибі. Приміром, німецька компанія Bluu Seafood, що розробляє вирощені в лабораторії морепродукти, недавно представила рибні палички та рибні кульки із клітинної риби та рослинного білку.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: